Mungbonen (Biologische)
Biologische mungbonen hebben een stevige vlezige structuur en zijn rijk aan gezonde voedingsstoffen.
- Snelle levering, vóór 16:00 besteld? Binnen 48 uur verzonden
- Onze klanten beoordelen ons met een
9.5 / 10Toon alle reviews
- De beste kwaliteit en service met 100% tevredenheidsgarantie
- Alle pinda’s, noten en notenmixen worden dagvers gebrand & verpakt
- Spaar voor punten* Deze kan je inwisselen voor spaarproducten.
Biologische mungbonen
Mungbonen zijn kleine groene, ovale bonen. Deze bonen worden in de Ayurvedische en Chinese keuken al duizenden jaren gebruikt! De mungboon is groen van kleur, met een klein wit langwerpig oog met een zwart randje. De boontjes hebben ontzettend veel goede voedingsstoffen én zijn licht verteerbaar.
Mungbonen zijn rijk aan eiwitten, welke je lichaam onder andere nodig heeft voor spierherstel en -opbouw. Daarnaast bevatten ze veel kalium, voor een goede werking van je hart en bloedvaten, foliumzuur, vitamine B en mineralen. De groene boontjes staan ook bekend als detoxbonen. Dit komt door hun reinigende werking: ze ruimen de afvalstoffen in je lichaam op en reinigen je spijsvertering.
Dankzij hun voedingswaarden zijn mungbonen een goede toevoeging aan een vegetarisch en veganistisch dieet.
Mungbonen bereiden
De harde mungbonen moet je eerst laten weken. Doe dit gerust 24 uur! Laat je de mungbonen korter weken? Dan zullen ze net wat stugger zijn. Tijdens het weken neemt het volume van de bonen 3 tot 4 keer toe. Leg de biologische mungbonen dus in meer dan genoeg water.
mungbonen*.
*van biologische teelt.
-
Gewoon primaIk koop deze bonen regelmatig, fijn dat er een biologische variant is
-
Fijn om in de kast te hebbenLeuk project om toe te voegen aan je maaltijd
-
Klein maar fijnDe bonen zijn een goede aanvulling voor mij bij een vegeterisch dieet en smaakvol.
-
Goede bonenIk gebruik ze om gewoon te koken en om te ontkiemen
-
AfwisselingHeel lekker voor de afwisseling, vol eiwit