Dadels Medjoul Superjumbo Premium
Heerlijk verse Medjoul Dadels Superjumbo Premium Klasse 1.
- Snelle levering, vóór 16:00 besteld? Binnen 48 uur verzonden
- Onze klanten beoordelen ons met een
9.5 / 10Toon alle reviews
- De beste kwaliteit en service met 100% tevredenheidsgarantie
- Alle pinda’s, noten en notenmixen worden dagvers gebrand & verpakt
- Spaar voor punten* Deze kan je inwisselen voor spaarproducten.
Medjoul dadels superjumbo premium
Deze dadels met pit zijn een ‘honingzoete’ charmeur met een sticky bite! Bij elke hap van deze Medjoul dadel waan jij je even in de zevende hemel. Deze kanjers groeien hoog in de dadelpalmen. Ze worden gekweekt in woestijnachtige gebieden waar ze in trossen, net als bananen, fier aan de bomen pronken. De Medjoul dadel is de grootste dadelsoort onder de dadels. Dat is nog eens koninklijk genieten! Ongelofelijk wat moedernatuur ons voor moois te bieden heeft. Een smaaksensatie eerste klas en ook nog eens gezond!
Zijn Medjoul dadels gezond?
Medjoul dadels helpen om de spijsvertering te stimuleren, omdat ze zeer rijk zijn aan vezels. Daarbij helpen ze ook nog eens om de slechte cholesterol gehaltes te verlagen. Ze bevatten een hoge waarde aan kalium, calcium, fosfor, magnesium en ijzer. Uiteraard moeten we niet vergeten dat Medjoul dadels vitamine A bevatten. Vitamine A helpt het lichaam te beschermen tegen infecties en een gezonde groei. Verder is vitamine A van belang voor een gezonde huid, haar, nagels en ogen.
Let op: Een teveel van vitamine A kan voor kinderen en zwangere vrouwen schadelijk zijn. Het voedingscentrum adviseert zwangere vrouwen een dagelijkse inname van 800 microgram vitamine a. Voor kinderen tot 2 jaar geldt een aanbeveling van 300 microgram per dag, kinderen tot 5 jaar 350 microgram per dag en kinderen tot 9 jaar 400 microgram per dag. (bron: voedingscentrum.nl)
Dadels verwerken
De kleur van een rijpe dadel is diep bruin. De Medjoul dadel heeft zacht vruchtvlees en elke hap is intens zoet. De smaak is zelfs zo zoet dat je haast zou vergeten dat je een gezonde vrucht aan het eten bent! Ideaal toch? Tegenwoordig zie je deze koninklijke rakkers steeds vaker terug in diverse recepten. Deze natuurlijke zoetmaker heeft echt een meerwaarde in de keuken. Probeer ze eens te vullen met wat pecannoten gemengd met roomkaas. Om je vingers bij af te likken.
Medjoul dadels zijn een erg lekkere combinatie met noten. Probeer het eens te combineren met amandelen of pecannoten en voor een extra dimensie kun je er wat geitenkaas aan toevoegen, een hemels hapje! In zoete baksels kun je de suiker prima vervangen door deze zoete pareltjes. Heb je het recept van de Chocolade Droom al geprobeerd? Uiteraard kun je ze ook gewoon zo uit het vuistje eten, geniet ervan!
Ben je benieuwd naar een smakelijk recept met deze ‘honingzoete’ charmeur? Neem dan snel een kijkje!
dadels.
-
De meeste zijn lekker, sommige een beetje droogDeze viel een beetje tegen. Ik ben gek op dadels, bijvoorbeeld door ze te vullen met pindakaas als snack. Medjoul dadels zijn meestal heel zacht, bijna karamelachtig. De meeste dadels in mijn verpakking waren lekker zacht, alleen sommige (20-30%) waren een beetje droog en leken daardoor minder vers. Dat verraste mij een beetje. Ze zagen er verder wel helemaal goed uit (geen beestjes of zo). Ik zal ze nog een keer bestellen want misschien lag het wel gewoon aan de batch.
-
FavorietOnze favoriet.
Echt heerlijk deze dadels. -
GoedHeerlijk, fijn formaat en goede smaak!
-
Heerlijk en dikDeze dadels zijn overheerlijk. Ik gebruik ze in de havermout in stukjes en vul ze vaker met pindakaas of een andere notenpasta.
-
Te lekkerDeze dadels zijn echt té lekker. Ze zijn zacht en super zoet. Ik maak er een snack van met amandelpasta en dan moet ik mezelf dwingen er niet te veel van te eten. Je kunt ze alleen niet zo in je blender doen voor in een smoothie, je moet dan eerst de pit verwijderen.