Edelgistvlokken (bio)
Edelgistvlokken hebben een hartige, nootachtige smaak die je doet denken aan kaas. Dit maakt edelgistvlokken enorm populair onder veganisten, die dit product vaak als kaasvervanger gebruiken!
- Snelle levering, vóór 16:00 besteld? Binnen 48 uur verzonden
- Onze klanten beoordelen ons met een
9.5 / 10Toon alle reviews
- De beste kwaliteit en service met 100% tevredenheidsgarantie
- Alle pinda’s, noten en notenmixen worden dagvers gebrand & verpakt
- Spaar voor punten* Deze kan je inwisselen voor spaarproducten.
Edelgistvlokken
Edelgistvlokken worden gemaakt van een eencellige schimmel. Deze gist leeft een aantal dagen op een voedingsbodem van glucose en melasse. Wanneer de gist volgroeid is, wordt deze gedood door verhitting. Dit proces zorgt ervoor dat het gist gedeactiveerd wordt. Vervolgens wordt het gedroogd en op de markt gebracht als geel/witte vlokken.
De vlokken hebben een hartige, nootachtige smaak die je doet denken aan kaas. Dit maakt edelgistvlokken enorm populair onder veganisten, die dit product vaak als kaasvervanger gebruiken.
Gezonde gist
Edelgist bevat van nature een aantal gezondheidsvoordelen. Zo bevat het onder andere verschillende soorten vitamines B. Zo bevat edelgist van nature vitamine B1 B2, B3 en B6 en foliumzuur. De verschillende vitamines dragen onder andere bij aan het vergroten van de weerstand en het versterken van het metabolisme. Ook kan het bijdragen aan sterke nagels, glanzend haar en een mooie huid.
Edelgistvlokken gebruiken
Om al deze gezondheidsvoordelen te behouden, is het aan te raden om edelgist zo min mogelijk te verhitten. Je kunt het daardoor het beste over warme gerechten strooien vlak voor het opdienen.
Het is natuurlijk ook mogelijk om edelgist voor andere gerechten te gebruiken. Zoals bijvoorbeeld een salade, een groentesmoothie of gemend met noten, granen, pitten en zaden. Het is ook heerlijk om als smaakmaker te gebruiken bij bijvoorbeeld popcorn!
edelgistvlokken*.
*van biologische teelt.
-
Fijne hartige smaakLekker hartig voor over de pasta, op een gebakken eitje of om een vegan kaassaus te maken.
-
GoedGoed. Altijd in huis. Lekker over pasta, soep, scrambeld tofu.
-
Healthier parmesan alternateGives a good savoury taste to sauces and pasta
-
Prima productHeerlijk in soepen en sauzen veel vitamine b
-
Heerlijke Edelgistvlokken.Fijne biologische edelgistvlokken met een prima smaak. Deze edelgistvlokken doen qua smaak niet onder voor een veel duurder en vooraanstaand biologisch merk die ik voorheen altijd kocht. Mijn complimenten!