Bulgur
Veelzijdige koolhydraatbron gemaakt van durumtarwe. Vervanger van rijst, couscous en quinoa!
- Snelle levering, vóór 16:00 besteld? Binnen 48 uur verzonden
- Onze klanten beoordelen ons met een
9.5 / 10Toon alle reviews
- De beste kwaliteit en service met 100% tevredenheidsgarantie
- Alle pinda’s, noten en notenmixen worden dagvers gebrand & verpakt
- Spaar voor punten* Deze kan je inwisselen voor spaarproducten.
Bulgur
Bulgur is een graanproduct dat wordt gemaakt van tarwe, waaronder durum. Durumtarwe is een tarwesoort met een grote, harde korrel. De korrels worden gestoomd, gedroogfd en daarna in stukjes gebroken of gemalen. Deze veelzijdige koolhydraatbron wordt vooral gebruikt in de Turkse, Arabische, Indiase en mediterrane keuken.
Bulgur heeft een lichte nootachtige smaak en is ontzettend veelzijdig te gebruiken. Vraagt een recept om quinoa of couscous? Deze koolhydraatbronnen kunnen worden vervangen door bulgur – andersom kan dit natuurlijk ook! Bulgur kan je verwerken in pilav, salades of maak een heerlijke tray bake met deze bulgur.
Bereidingswijze
De bulgur kook je gaar in water, of net zoals orzo en risotto: in de bouillon van het gerecht. Gemiddeld kook je de bulgur in 15-20 minuten gaar. Proef tussendoor om te kijken of de bulgur de gewenste stevigheid heeft.
bulgur (TARWE).
-
Lekkere bulgurDiverse malen gebruikt om bulgur te koken
-
Fijne structuur en heerlijk in zomerse saladesIk had het nodig voor een recept en ik vond deze nog lekkerder dan die ik pas bij een vriendin proefde. De structuur was erg prettig, hield een goede bite.