Kroepoek
Kroepoek, ook wel krupuk genoemd in het Javaans, is een snack uit de Indonesische keuken. In Nederland wordt het voornamelijk gegeten bij rijstgerechten, maar kan echt overal bij gegeten worden. Koop jouw kroepoek bij De Notenshop.
De herkomst van kroepoek
Kroepoek wordt voornamelijk gemaakt van vis, namelijk garnaal. Het komt voort uit de Aziatische keuken, hier zijn ze echt niet weg te denken. Kroepoek is dun wanneer ongebakken en krijgt zijn iconische textuur door het frituren. Helaas is kroepoek niet super gezond, dit is omdat het in vet gebakken wordt. Maar laat dit je vooral niet tegenhouden om ervan te genieten. Het is net zo gezond als chips, eet met mate.
De verschillende soorten kroepoek
In de Aziatische keuken zijn er wel meer dan 30 verschillende soorten kroepoek, je kan daar echt alle kanten mee op dus! In Nederlands is de meest gegeten soort kroepoek oedang. Deze is gemaakt van tapiocameel en garnaal. In Indonesië wordt deze soort kroepoek Palembang genoemd. Cassave, Bali en Java kroepoek zijn ook zeer populair in Nederland.
Niet iedereen houdt van vis in kroepoek, daarom hebben wij in het assortiment van De Notenshop Vegan kroepoek! Dezelfde heerlijke bite en volledig vegan.