Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Zwitserse Meringue

0
(0)
Meringue is een heerlijke, zoete lekkernij die onder andere bestaat uit gedroogd schuim met stijfgeklopt eiwit en suiker.
10 min. + 30 min. afkoelen
Zwitserse Meringue

Zwitserse meringue, is één van de drie hoofdtypen meringue naast Franse meringue en Italiaanse meringue die bekend staan om de gladde textuur. Meringue is een zoete bereiding gemaakt van opgeklopt eiwit en suiker. Meringue gebruiken we bijvoorbeeld in desserts of als topping voor pudding en taarten.

Zwitserse meringue is kenmerkend door het feit dat de eiwitten en suiker au-bain-marie verhit worden tot de suiker gesmolten is. Dit om een zijdezachte meringue te krijgen. Het verhitten van de eiwitten en suiker heeft het voordeel dat het eiwit wordt gepasteuriseerd. Dit betekent dat het veilig is om te eten zonder het risico te lopen op door rauw ei veroorzaakte ziekten.

Zwitserse meringue is geliefd in de patisserie vanwege zijn veelzijdigheid en betrouwbaarheid. Het is geschikt voor professioneel ogende decoraties en verfijnde desserts.

  • Aantal porties: Voor 1 portie
  • Bereidingstijd: 10 min. voorbereiden en 30 min. mixen
  • Keukenbenodigdheden: Staande mixer, suikerthermometer, steelpan

Bereidingswijze

1. Verzamel alle ingrediënten.

2. Verwarm het eiwit en de suiker au-bain-marie tot ongeveer 70c en blijf constant roeren. Geen snoepthermometer? Voel dan of de suiker opgelost is door het mengsel tussen je vingers te wrijven.

3. Als de suiker opgelost is, start je met het opkloppen van de eiwitten. Doe dit in een mixer op de hoogste stand voor zo’n 10-15 minuten of tot de kom weer op kamertemperatuur aanvoelt.

4. That’s it! Maak er botercrème van en gebruik het als vulling of topping voor taarten of bak ze af in een lage oven op 100 graden voor meringue schuimpjes.

Dit bericht is geplaatst in Recepten, Dessert recepten, Zoete recepten en getagged met Vanille extract, Suiker, Zout

Opmerkingen (1)

Plaats een reactie