Zoete en hartige snack sesam amandelen!
Ben je op zoek naar een zoete EN hartige snack in één? Dit nieuwe heerlijke recept voor zoete en hartige sesam anderen is zeker iets voor jou! Als je net als ik een echte snacker bent, is het een goed idee om snelle, voedzame snacks bij de hand te hebben of die makkelijk te pakken zijn bij jou thuis.
5 min. + 15 min. oventijd
Ben je op zoek naar een zoete EN hartige snack in één? Dit nieuwe heerlijke recept voor zoete en hartige sesam anderen is zeker iets voor jou! Als je net als ik een echte snacker bent, is het een goed idee om snelle, voedzame snacks bij de hand te hebben of die makkelijk te pakken zijn bij jou thuis.
- Portie: 300 gram
- Bereidingstijd: 5 min. + 15. min oventijd
- Keukenbenodigdheden: Oven, mengkom, bakpapier, bakplaat en een spatel
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 C.
- Meng de agavesiroop, gesmolten kokosolie en het zout in een kom. Voeg nu de amandelen toe en meng alles goed door elkaar. Leg de noten vervolgens op een met bakpapier bekleedde bakplaat en rooster de amandelen voor 5 minuten in de oven.
- Haal de bakplaat uit de oven en voeg nu de sesamzaadjes toe. Sprenkel de zaadjes over de amandelen heen en meng het met een spatel door elkaar. Rooster het in z'n geheel nog voor ongeveer 7 minuten. Haal de amandelen daarna uit de oven.
- Let op: de amandelen lijken vrij glazig of kunnen nattig zijn als je ze net uit de oven haalt. Laat ze voor een paar minuten afkoelen, dan zijn ze lekker crispy!
Vervangingstip
Als je geen sesamzaadjes wilt gebruiken, vervang ze dan voor andere zaadjes zoals: chipzaadjes, hennepzaadjes of lijnzaad!
Bewaar de amandelen in een luchtdicht bakje en bewaar ze in de kast op kamertemperatuur. Of... neem ze lekker mee voor onderweg!
Opmerkingen (0)