Zachte en luchtige notencake
Kun je niet kiezen welke noten je wilt toevoegen? Dat is met deze cake geen probleem! De cake is zacht van smaak en erg luchtig.
25 min. + 25 min. oventijd
Dit is de makkelijkste, zachte en luchtige notencake. Ik raad aan om een mix van verschillende noten toe te voegen. Ik combineerde walnoten, hazelnoten, ongezouten cashewnoten, jam, warme chocolademelk en pindakaas. Als topping had ik nog andere noten.
- Aantal porties: 14 kleine stukjes.
- Bereidingstijd: 50 minuten.
- Keukenbenodigdheden: Bakvorm 20x30cm, bakpapier, oven, 2 kommen, kleine kookpan, handmixer, spatel, foodprocessor of andere mixer voor noten.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng de ene helft van de noten, hak de andere fijn.
- Meng daarna in een kleinere kom de melk met de azijn en laat dit 5 minuten staan.
- Meng in een grotere kom bloem, suiker, zout, bakpoeder en cacao. Voeg olie toe, melk met appelcider azijn en gemalen noten. Meng het gladde deeg. Spatel de gehakte noten erdoor.
- Leg het bakpapier in een bakvorm en giet het deeg erin. Bak ongeveer 25 minuten.
- Als de cake is afgekoeld, verdeel je de jam over de bovenkant van de cake.
- Smelt de chocolade op laag vuur. Giet het gelijkmatig over de cake. Strooi er een pindakaas over terwijl de chocolade nog zacht is. Voeg eventueel gehakte noten toe.
Opmerkingen (0)