Het recept van
lislovescooking
Ingrediënten
Voor 10 personen
Banenenbrood:
- 200 gram havermeel
- 2 bananen
- 2 eieren
- 100 gram geraspte wortel
- 50 ml (amandel)melk
- 1 tl kaneel/koek en speculaas kruiden
- Snufje zout
- 1 tl bakpoeder
- 30 gram cranberry’s
- 30 gram nootjes
- 35 gram witte chocolade
- 1 tl baking soda
- 1 el appelazijn
- 2 el (lactosevrije) kwark
- 2 el (lactosevrije) roomkaas
- 1 tl vanille
- 1 el ahornsiroop
Benodigdheden
- Mengkom
- Cakeblik
Wortel bananenbrood
0
(0)
Het recept van
lislovescooking
Dit bananenbrood met wortel is extra lekker met de kwark-roomkaas topping, maar ook zonder is hij verslavend!
Ingrediënten
Voor 10 personen
Banenenbrood:
- 200 gram havermeel
- 2 bananen
- 2 eieren
- 100 gram geraspte wortel
- 50 ml (amandel)melk
- 1 tl kaneel/koek en speculaas kruiden
- Snufje zout
- 1 tl bakpoeder
- 30 gram cranberry’s
- 30 gram nootjes
- 35 gram witte chocolade
- 1 tl baking soda
- 1 el appelazijn
- 2 el (lactosevrije) kwark
- 2 el (lactosevrije) roomkaas
- 1 tl vanille
- 1 el ahornsiroop
Benodigdheden
- Mengkom
- Cakeblik
15 min. + 45 min. oventijd
Niets is er lekkerder dan een bananenbrood als je trek hebt in iets zoets. Dit brood kan zowel bij het ontbijt, als tussendoortje of met een bolletje ijs als toetje!
Dit keer maakte ik een bananenbrood met wortel, cranberry's, nootjes en witte chocolade. De chocolade maakt het brood lekker zoet, de cranberry's zijn een frisse tegenhanger en de nootjes zorgen voor een bite.
- Aantal porties: voor één brood
- Bereidingstijd: 15 min. + 45 min. oventijd
- Keukenbenodigheden: mengkom en een cakeblik
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed je cakeblik met bakpapier.
- Rasp de wortel en prak de banaan fijn.
- Meng hier het meel, de melk, de eieren, kruiden en het bakpoeder doorheen.
- Schep vervolgens de cranberry's, nootjes en de chocolade door het beslag.
- Meng de bakingsoda en de appelazijn in een apart bakje door elkaar tot een schuimend goedje en roer dit als laatste door je beslag.
- Verdeel je beslag over de cakevorm en bak voor 45 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat vervolgens helemaal afkoelen en ga aan de slag met de frosting.
- Meng de ingrediënten voor de frosting door elkaar en laat staan tot gebruik.
- Serveer het bananenbrood met de frosting en jouw favoriete toppings!
Dit bericht is geplaatst in Recepten, Lunch recepten, Tussendoortjes recepten en getagged met Ahornsiroop, Havermeel, Bakpoeder
Geef dit recept een beoordeling
How useful was this post?
Click on a star to rate it!
Average rating 0 / 5. Vote count: 0
No votes so far! Be the first to rate this post.
Gebruikte ingrediënten
Callebaut Chocolade Druppels Wit
Baking soda (Bicarbonaat)
Opmerkingen (0)