Wortel appel cake
Wortelcakes vind ik mijn favoriete bakrecepten! Verantwoord, gezond, maar ook erg zoet van smaak.
60 min.

Combineer het met heerlijke andere ingrediënten en bak er een cake van. Verantwoord snacken zonder schuldgevoel.
- Aantal porties: 10 plakjes
- Bereidingstijd: 20 min. + 40 min. baktijd
- Keukenbenodigdheden: Mengkom, theedoek, cakeblik, bakpapier en satéprikker
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Wel de rozijnen in warm water.
- Snijd de appel in kleine stukjes.
- Mix alle droge ingrediënten door elkaar: wortel, bloem, appel, kaneel en bakpoeder.
- Laat de rozijnen uitlekken en dep ze droog met een theedoek.
- Voeg de rozijnen, honing, vanille en het ei toe aan de mix en roer tot alles goed gemengd is.
- Schep de mix in een siliconen cakeblik of een met bakpapier bekleed cakeblik en zet in de oven.
- Bak de cake ongeveer 40 minuten op 180 graden.
- Test met een satéprikker of de binnenkant gaar is. Als de cake nog niet gaar is, verleng de baktijd met ongeveer 5 minuten.
- Smakelijk!

Opmerkingen (0)