Witte chocolade fudge met gepofte rijst
Een heerlijk tussendoortje van witte chocolade, gepofte rijst en als tegenhanger gevriesdroogd fruit. Om je vingers bij af te likken!
15 min. + 4 uur wachttijd
Dit recept voor fudge is door de toevoeging van witte chocolade een echte knaller. Een heerlijk stukje fudge bij een kopje koffie of thee, dat is toch alles wat je wil!
- Aantal porties: 20 stukjes
- Bereidingstijd: 15 min. voorbereiding en 4 uur koeltijd
- Keukenbenodigdheden: steelpannetje + schaaltje dat daarin past, weegschaal, spatel, vierkante bakvorm van 20 bij 20 cm en slagersfolie of bakpapier
Bereidingswijze
- Breng een laagje water aan de kook in het steelpannetje.
- Bedek de bakvorm met slagersfolie of bakpapier.
- Smelt 150 gram witte chocolade au bain marie.
- Voeg hier vervolgens de gepofte witte rijst aan toe en roer goed door, zodat alle gepofte rijst bedekt is met witte chocolade.
- Stort dit in het bakblik en druk vervolgens aan met de bolle kant van een lepel.
- Vervolgens smelt je de andere 200 gram witte chocolade au bain-marie.
- Wanneer dit gesmolten is, voeg je hier de 200 gram gecondenseerde melk aan toe en roer je het voorzichtig door. Wanneer het goed te vlokkerig wordt, verwarm je het weer even kort op de au bain-marie manier.
- Stort het mengsel bovenop de witte chocolade met gepofte rijst, verspreid het en druk dit voorzichtig aan.
- Strooi de gevriesdroogde crunch erop en druk dit ook voorzichtig aan.
- Laat kort afkoelen en zet de bakvorm nu ongeveer 4 uur in de koelkast.
- Snijd daarna ongeveer 20 blokjes uit het geheel.
De fudge kun je ongeveer 5 dagen afgedekt bewaren in de koelkast. Haal hem wel 10 minuten voor het serveren uit de koelkast!
Opmerkingen (0)