Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Witte chocolade botercrème

0
(0)
Er gaat maar weinig boven een écht lekker romige botercrème. Met dit recept zet je een heerlijke witte chocolade botercrème op tafel.
30 min.
Witte chocolade botercrème

Een botercreme waar je maar niet vanaf kunt blijven. Door de toevoeging van melk en bloem is deze botercreme op basis van de ‘ermine frosting’ methode. Heerlijk licht, niet mierzoet en perfect in balans! 

  • Aantal porties: 1 taart van 24 cm ø
  • Bereidingstijd: 30 min.
  • Keukenbenodigdheden: staande mixer, mengkom, spatel, weegschaal, zeef en steelpan

Bereidingswijze

witte chocolade botercrème

1. Voeg de melk aan een steelpan toe en zeef de bloem hier bij in. Zet dit op middelhoog vuur en blijf roeren tot er een papje ontstaat. Spatel het mengsel in een kom en dek dit af met folie, laat het daarna afkoelen in de koelkast.

witte chocolade botercrème

2. Wanneer het mengsel bijna afgekoeld is begin je met het opkloppen van de boter. Klop dit op een hoge stand voor zo’n 10 minuten, tot het licht en luchtig is. Voeg daarna de vanille, zout & poedersuiker toe en mix op een lage stand tot dit opgenomen is.

witte chocolade botercrème

3. Terwijl de boter staat te kloppen kun je de witte chocoalde gaan smelten. Doe dit over middelhoog vuur met de au-bain marie methode.

witte chocolade botercrème

4. Wanneer je boter & poedersuiker opgeklopt is zet je de mixer op een lage stand en voeg je het afgekoelde melk-papje toe. Laat dit rustig mengen tot het volledig opgenomen is.

witte chocolade botercrème

5. Voeg daarna langzaam de witte chocolade toe en laat nogmaals rustig mengen tot alles volledig opgenomen is.

witte chocolade botercrème

6. Je botercreme is nu klaar voor gebruik!

witte chocolade botercrème

Deze witte chocolade botercreme is heerlijk op vele taarten als decoratie of als vulling voor je taart. Ook is dit perfect te gebruiken op cupcakes! 

Anders dan wat je zou denken is deze botercreme niet mierzoet en is hij juist mooi in balans, heerlijk zacht en smeuig. 

Dit bericht is geplaatst in Basisrecepten, Zoek op ingrediënt en getagged met Vanille extract, Poedersuiker, Botercreme

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Callebaut Chocolade Druppels Wit
Callebaut
Waardering:
98% of 100

Vanaf 9,50

Chocoladedruppels wit
Callebaut Chocolade Druppels Wit
500 gram zak
Info
De voorraad wordt opgehaald
9,50
 19,00/kg
1000 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
18,50
 18,50/kg
10000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
163,95
 16,40/kg
Poedersuiker
De Notenshop
Waardering:
94% of 100

Vanaf 2,45

Poedersuiker
Poedersuiker
500 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
2,45
 4,90/kg
25000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
82,95
 3,32/kg