Witte chocolade botercrème
Een botercreme waar je maar niet vanaf kunt blijven. Door de toevoeging van melk en bloem is deze botercreme op basis van de ‘ermine frosting’ methode. Heerlijk licht, niet mierzoet en perfect in balans!
- Aantal porties: 1 taart van 24 cm ø
- Bereidingstijd: 30 min.
- Keukenbenodigdheden: staande mixer, mengkom, spatel, weegschaal, zeef en steelpan
Bereidingswijze
1. Voeg de melk aan een steelpan toe en zeef de bloem hier bij in. Zet dit op middelhoog vuur en blijf roeren tot er een papje ontstaat. Spatel het mengsel in een kom en dek dit af met folie, laat het daarna afkoelen in de koelkast.
2. Wanneer het mengsel bijna afgekoeld is begin je met het opkloppen van de boter. Klop dit op een hoge stand voor zo’n 10 minuten, tot het licht en luchtig is. Voeg daarna de vanille, zout & poedersuiker toe en mix op een lage stand tot dit opgenomen is.
3. Terwijl de boter staat te kloppen kun je de witte chocoalde gaan smelten. Doe dit over middelhoog vuur met de au-bain marie methode.
4. Wanneer je boter & poedersuiker opgeklopt is zet je de mixer op een lage stand en voeg je het afgekoelde melk-papje toe. Laat dit rustig mengen tot het volledig opgenomen is.
5. Voeg daarna langzaam de witte chocolade toe en laat nogmaals rustig mengen tot alles volledig opgenomen is.
6. Je botercreme is nu klaar voor gebruik!
Deze witte chocolade botercreme is heerlijk op vele taarten als decoratie of als vulling voor je taart. Ook is dit perfect te gebruiken op cupcakes!
Anders dan wat je zou denken is deze botercreme niet mierzoet en is hij juist mooi in balans, heerlijk zacht en smeuig.
Opmerkingen (0)