Wilde rijstsalade
Een heerlijk voedzaam en gezond receptje voor wilde rijstsalade met pecannoten en cranberries.
5 min. + 15 min. oventijd
- Portie: Voor 4 personen
- Bereidingstijd: 5 min. voorbereiding + 15 min. kooktijd
- Keukenbenodigdheden: Steelpan, snijplank, keukenmes, mengkom, spatel
Bereidingswijze
- Breng de wilde rijst met 600 ml water in een steelpan aan de kook. Zet het op een laag vuurtje en laat het zachtjes koken voor ongeveer 20 minuten, of tot het water is geabsorbeerd.
- Als de rijst gekookt is, haal je de pan van het vuur. Giet eventueel nog wat water af, roer het goed door elkaar en laat het afkoelen voor ongeveer 15 minuten.
- Snijd de wortels in kleine blokjes/reepjes.
- Meng in een grote kom de bloemkool, linzen, wortel, pecannoten en cranberries.
- Voeg de afgekoelde rijst toe samen met de verse tijm en knoflook, en roer het nog even goed door elkaar.
- Nu is het tijd voor de dressing: mix in een klein kommetje de tahin, olijfolie, citroensap en wat peper en zout.
- Doe de dressing over de salade heen en mix alles door elkaar tot de dressing goed verdeeld is.
- Laat de salade nog voor een paar minuutjes staan om de smaak erin te laten trekken.
Opmerkingen (1)