Hoe maak je walnotentaart?
20 min. + 40 min. oventijd
Voor deze heerlijke walnotentaart is slechts heel weinig nodig en de walnotentaart kan al binnen een uurtje klaar zijn. Daarnaast zijn walnoten super gezond! Ze zitten vol met onverzadigde vetten en antioxidanten.
- Aantal porties: 1 taart
- Bereidingstijd: 20 min. + 40 min. oventijd + 12 uur wachttijd
- Keukenbenodigdheden: Een kom, mixer, springvorm, bakpapier, oven
Bereidingswijze
- Om de walnotentaart te maken moet eerst de oven voorverwarmd worden op 180 graden. Hak de walnoten in fijngehakte stukjes en doe ze in een kom. Voeg een vijfde van de poedersuiker toe aan de kom.
- Was vervolgens de appels, nadat de appels zijn geschild en het binnenste stuk is verwijderd kunnen ze in fijne stukjes worden geraspt.
- Breek de eieren open en scheid het eiwit van de eierdooiers. Gooi het eiwit niet weg, dit is later nog nodig. Doe de eierdooiers in een kom en voeg de overige poedersuiker toe. Klop deze substantie totdat er en een dikke crème ontstaat. Voeg aan deze kom ook de walnoten met poedersuiker, geraspte appels en bloem toe. Klop in een nieuwe kom het eiwit totdat het goed stijf is. Schep het ontstane eiwitschuim door de kom met de walnoten en appels.
- Vervolgens kan de springvorm gereed gemaakt worden met bakpapier. Schep het mengels in het bakpapier en stop het in de oven. Bak de walnotentaart 40 minuten, totdat de walnotentaart lichtbruin is. Daarna moet de walnotentaart nog 10 minuten nagaren. Als laatst kan de walnotentaart versierd worden met de overgebleven walnoten om vervolgens eindelijk te kunnen genieten van de walnotentaart!
- Als je de verleiding kan weerstaan, kan je de walnotentaart eerst nog een dag laten staan. Zo trekt de smaak van de noten nog beter door in de taart. Geduld is een schone zaak. Voor de afwisseling kan de walnotentaart ook worden gemaakt met pecannoten of hazelnoten.
Opmerkingen (48)
Om wat minder suiker te kunnen gebruiken heb ik in plaats van 250 gram poedersuiker, 100 gram poedersuiker gebruikt, 200 gram erythritol en 3 appels.
Ik heb de taart 50 min. gebakken op 180 graden en daarna in de oven verder af laten koelen. Walnoten voor de garnering, kun je het beste aanbrengen als de taart nog wat warm is, zodat deze er gemakkelijk ingedrukt kunnen worden.
Taart komt in mijn favorieten te staan!
Ga hem zeker bakken!
Lijkt me heerlijk.
Een min puntje is dat in het recept de oven stand van 210 graden naar 180 moet worden veranderd, want anders verbrand de taart en is hij niet gaar.
De hoeveelheid suiker heb ik gehalveerd en dat was top.
Wat leuk om te horen dat je het recept zo leuk vindt.
We hebben het even nagevraagd en de oven moet eigenlijk om 180 graden. Het ligt er een beetje aan hoe je oven is, misschien moet hij dan wat langer. Iedere oven is anders.
Veel bakplezier!
Groetjes,
De Notenshop
Het beste om dit recept voor 8 personen te maken is om 2 keer de taart te maken. Je kan het beslag natuurlijk wel voor 8 personen maken, maar dan het beslag in 2 vormen maken. Je kan ook 1 vorm gebruiken en dan voor de 2e taart het beslag in de koelkast laten tot dat de eerste taart klaar is.
Groetjes,
De Notenshop
Bedankt voor je berichtje.
We hebben het even nagevraagd en de oven moet eigenlijk om 180 graden. Het ligt er een beetje aan hoe je oven is, misschien moet hij dan wat langer. Iedere oven is anders.
Veel bakplezier!
Groetjes,
De Notenshop
Wat fijn dat je dit recept zo leuk vindt. De maat van de springvorm is 22 cm.
Groetjes,
De Notenshop
Jammer, want was toch best veel werk om zoveel walnoten te kraken.
Aardig wat complimenten gekregen. Wil hem weer maken maar dan met een chocolade ganache als topping.
Het eiwit klop ik superstijf. Ergens denk ik dat probleem met het eiwit te maken heeft. Misschien heeft iemand een tip. De taart staat laag/midden in de oven.
En we hebben verse walnoten genomen uit de tuin .
Vers is de taart zeer lekker ...de noten hebben hebben we zeer fijn gesneden zodat de fijne stukjes walnoten nog en beetje kan kauwen .
De taart is zeker niet droog .en de smaak van de taart blijft nog een tijdje aanwezig in de mond .
Het smaakt naar nog ..we zullen wel nog een stuk overhouden voor morgen .
Het gewicht van de taart is bijna 1 kg !
Groetjes
Fijn dat het goed gelukt is en beviel. Genieten maar!
Groetjes, De Notenshop
Misschien in t recept toch duidelijker zijn ?? En aanpassen na kritiek?? Ivm springvorm??! Ik ga er wel mee experimenteren want dat er geen ander vet in zit vind ik wel top.
Bedankt voor je review. Ik ga jouw bevindingen doorgeven aan de receptontwikkelaar om te kijken of het recept eventueel aangepast moet worden. Hopelijk gaat het de tweede keer met wat aanpassingen wel lukken!
Groetjes, De Notenshop
Verder nog even de vraag over het nagaren. Doe je dat door de oven uit te zetten en dan de taart nog 10 minuten er in te laten staan?
Ik zie dat helaas de vraag van Heleen niet is beantwoord, onze excuses! De maat springvorm is 22. Met nagaren wordt bedoelt dat de taart nog 10 minuten in de oven moet blijven, maar dan moet de oven wel uit gezet worden. Ik hoop dat het gaat lukken, deel je het eindresultaat met ons?