Wafels met stoofperen en pecannoten
Fennasfoodspecials maakte deze wafels met stofperen en pecannoten waarmee ze de foodchallenge van januari met het thema 'Gezonde start van het jaar' won. Bekijk hier haar winnende recept!
20 min.
Een feestje op je bord! Deze wafels met stoofperen en pecannoten zijn erg gemakkelijk te maken, sowieso als je een wafelijzer hebt! Mocht je dit niet hebben dan kun je er ook kleine pannenkoekjes van maken.
Heb je nou geen tijd om de stoofpeertjes te bereiden, koop dan de kant en klare van Ranfru!
- Aantal porties: 1-2 personen
- Bereidingstijd: 15-20 minuten
- Keukenbenodigdheden: Mengkom, mes, wafelijzer, magnetron
- Voedingswaarden: 80 kcal per wafel
Bereidingswijze
- Prak de banaan in mengkom en voeg hierbij de yoghurt, agavesiroop & vanille extract toe.
- Voeg dan de havermeel, bakpoeder en koek- en speculaaskruiden toe en meng dit goed door elkaar.
- Snijd de stoofpeertjes in kleine stukjes en hak de pecannoten fijn. Voeg dit dan ook toe aan het beslag.
- Verwarm een wafelijzer en smeer in met wat kokosolie.
- Neem een eetlepel en verdeel 2x 2 lepels op het wafelijzer. (uit dit beslag haal je circa 6 wafels van normale grootte)
- Herhaal dit en stapel de wafels die klaar zijn op elkaar, op een bord.
- Verdeel er nog wat extra stukjes stoofperen en pecannoten overheen en verwarm ondertussen wat witte chocopasta in de magnetron.
- Verdeel de witte chocopasta over de wafels en genieten maar!
Opmerkingen (0)