Volkorenbrood met pitten
Annsannen maakte dit volkorenbrood waarmee ze de foodchallenge van april met het thema 'Brood' won. Bekijk hier haar winnende recept!
15 min. + 80 min. oventijd
Met dit brood kan je bijna niet fout gaan. Dit volkorenbrood heeft een heerlijke vulling van zonnebloempitten, pompoenpitten en lijnzaad.
- Aantal porties: 8 stukken
- Bereidingstijd: 15 minuten + 80 minuten oventijd
- Keukenbenodigdheden: Broodbakvorm, mengkom
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°. Vet een broodbakvorm in met boter (of olie) en bestuif hem met bloem.
- Meng het meel met de havermout, de pompoen- en zonnebloempitten, het lijnzaad en het zout in een grote kom. Voeg er de olie, yoghurt, honing, bakpoeder en het bicarbonaat aan toe en meng alles goed door elkaar.
- Stort het mengsel in de bakvorm. Leg eventueel nog wat extra pitten op de bovenkant van het brood voor extra crunch. Bak het brood 20 minuten op 180°. Verlaag dan de temperatuur dan naar 150° en bak het nog een uur.
- Haal het brood uit de oven en laat even afkoelen vooraleer het uit de vorm te halen.
- Besmeer met wat goeie boter en smullen maar!
Opmerkingen (0)