Volkoren wafels
Volkoren wafels zijn de perfecte start van de dag! Met dit recept maak je de lekkerste volkoren wafels in een handomdraai in je eigen keuken.
15 min. + 5 min. baktijd
Volkoren wafels zijn ideaal om mee te ontbijten of om te eten als snack. Deze volkoren wafels zijn gemakkelijk te maken en kun je naast de genoemde toppings uiteraard voorzien van je eigen favorieten toppings.
- Aantal porties: Voor 1 persoon (3 á 4 wafels)
- Bereidingstijd: 15 min. + 5 min. baktijd.
- Keukenbenodigdheden: Mengkom, garde of lepel, wafelijzer en bakspray of olie.
Bereidingswijze
- Meng het volkorenmeel, de bakpoeder en kaneel in een kom. Roer met een garde of lepel door elkaar. Voeg eventueel een snufje zout toe.
- Voeg de honing of zoetstof, ei, melk en olie (of appelmoes / geprakte banaan) toe aan de kom. Klop met een garde tot een glad en egaal beslag.
- Vet het wafelijzer in met bakspray of olie. Zorg ervoor dat het wafelijzer goed ingevet is, anders kunnen de wafels wel eens mislukken.
- Voeg 2 el beslag per wafel toe aan het wafelijzer. Sluit het wafelijzer en bak de wafels goudbruin in ongeveer 5-6 minuten. Trek het wafelijzer niet te snel open. Herhaal totdat het beslag op is.
- Neem als ontbijt 3-4 wafels. Garneer met de plakjes banaan, blauwe bessen en pecannoten. Giet tenslotte de honing of stevia syrup eroverheen.
Opmerkingen (0)