Volkoren bananenmuffins met chocolade en pecannoten
Jasmien bedacht een super lekker recept voor volkoren bananenmuffins en combineerde deze met pure chocolade en pecannoten. Een erg lekker recept dat perfect bij de koudere dagen past!
20 min. + 25 min. oventijd
Voor de Foodchallenge van oktober met het thema Vruchten en noten maakte Jasmien dit recept. De bananenmuffins zijn gemaakt met volkoren tarwemeel en zijn rijk aan pecannoten en chocolade. Een ultieme combinatie van smaken! Op deze pagina lees je hoe je de muffins zelf maakt. Ze zijn ideaal om mee te nemen en te trakteren, maar ook gewoon lekker om thuis van te genieten bij de koffie!
- Aantal porties: Voor 12 muffins
- Bereidingstijd: 20 min. + 25 min. oventijd.
- Keukenbenodigdheden: Oven, 2 mengkommen, mixer, muffinpapiertjes en een muffin bakvorm.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 170°C (boven-onderwarmte).
- Voeg alle natte ingrediënten samen en mix.
- Voeg alle droge ingrediënten (behalve de noten en chocolade) samen en meng goed.
- Voeg beide mengsels samen en meng goed.
- Meng nu de notenstukjes en de chocolade door het beslag.
- Vet een muffinvorm in of neem muffinpapiertjes bij de hand.
- Verdeel het beslag over de vormpjes/papiertjes.
- Zet in de oven voor ongeveer 25 minuten.
- Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.
Dit recept is gemaakt door Jasmien Maes.
Opmerkingen (0)