Verantwoorde tiramisu
15 min.
Tiramisu is van oorsprong een Italiaans dessert. Tegenwoordig zie je ze in alle soorten, maten en varianten. Bij deze een verantwoorder recept, voor als lekker dessert of zelfs wellicht als ontbijt!
- Aantal porties: voor 3 personen
- Bereidingstijd: 15 min.
- Keukenbenodigdheden: mini zeefje, kom of een diep bord, mesje en een lepel
Bereidingswijze
- Zet de espresso’s in een dieper bord/kom en laat iets afkoelen.
- Snijd de eierkoeken ter grootte van de diameter van het glas (door het glas op de eierkoek te zetten en hier omheen te snijden.
- Mix de eetlepels vanille-extract door de kwark.
- Schep nu in de glaasjes een onderste laagje vanille kwark.
- Dip de eierkoek in de espresso’s, zodat de eierkoek wat koffie opneemt.
- Leg de eierkoek op het onderste laagje kwark in het glas.
- Herhaal deze stappen tot een tweede laagje. Eindig met een dun laagje kwark.
- Schep nu een eetlepel cacaopoeder in het zeefje, en strooi hiermee wat cacaopoeder over de tiramisu.
- Top eventueel af met chocolade vlokken voor extra zoete chocoladesmaak.
Opmerkingen (0)