Verantwoorde pompoencake
Zin in cake, maar vind je een gewone roombotercake te saai? Met dit recept zet je een cake boordevol groenten op tafel! Hij is ook nog eens serieus lekker.
Cakes, in alle soorten en maten. Elke week weer een nieuwe variant. Het fijne is, deze gezonde baksels nemen de verhoudingen niet zo nauw. Voeg toe wat je lekker vindt, vervang het ene door het andere, maak het helemaal naar eigen smaak! Dit is een cake met pompoen, maar het hoeft niet per se herfstig weer te zijn. Lekker voor het hele jaar door.
- Aantal porties: 10-12
- Bereidingstijd: 10 min. + 75 min. oventijd
- Keukenbenodigdheden: cakevorm, bakspray of bakpapier, oven
Bereidingswijze
- Kook de pompoenblokjes zacht, en laat deze afkoelen. Pureer ze dan glad.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Mix de natte ingrediënten tot een gladde massa: pompoenpuree, banaan, yoghurt, appelmoes, honing, ei.
- Mix de droge ingrediënten door elkaar heen: speltmeel, walnoten, eiwitpoeder, kokosmeel, bakpoeder, koek- en speculaaskruiden en vanillepoeder.
- Mix nu de natte en droge ingrediënten door elkaar, en mix tot een glad beslag.
- Schenk het beslag in de (siliconen/met bakpapier beklede/ingevette) bakvorm.
- Bak de cake voor ongeveer 75 minuten op 180 graden.
- Test met een satéprikker of de binnenkant ook gaar is.
- Laat de cake afkoelen. Smakelijk!
Opmerkingen (0)