Verantwoorde carrotcake
Het fijne aan cakes als deze is dat je er je eigen draai aan kunt geven. Om het 100% naar eigen smaak of stijl te kunnen maken. De cake neemt het niet zo nauw. Mix, match en varieer.
15 min. + 50 min. baktijd
Wortels kun je prima aan allerlei recepten toevoegen. Zo ook aan baksels, om het een zoetere smaak te geven, met daarbij gelijk ook extra vitaminen en vezels. Zo helpt het je de aanbevolen hoeveelheid groente op een dag te halen! Een top snack als je het mij vraagt.
- Aantal porties: 10
- Bereidingstijd: 15 min. + 50 min. baktijd.
- Keukenbenodigdheden: Mixer/garde, cakevorm, bakpapier, oven.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Prak de bananen fijn.
- Mix de natte ingrediënten door elkaar: yoghurt, eieren en de geprakte bananen.
- Meng de droge ingrediënten door elkaar heen: wortelrasp, kokosmeel, havermout, walnoten, rozijnen, zonnebloempitten en speculaaskruiden.
- Mix nu de droge door de natte ingrediënten tot een glad geheel.
- Giet het beslag in een (met bakpapier bekleedde) cakevorm.
- Zet de cake voor ongeveer 50 minuten in de voorverwarmde oven.
- Doe de satéprikkertest om te kijken of de cake van binnen gaar is.
- Laat de cake afkoelen en top af met vanillekwark en wortelrasp.
Genieten maar!
In plaats van de havermout en kokosmeel zou je ook andere meelsoorten kunnen gebruiken. De speculaaskruiden kunnen eventueel vervangen worden voor andere specerijen naar smaak. Ook de noten, pitten en zaden kunnen prima vervangen worden. Maak er je eigen feestje van!
Opmerkingen (2)