Vegetarische (milde) Massala curry met pompoen
Curry... wie houdt er niet van? Deze vegetarische massala curry laat je een geheel nieuwe kant van curry zien. Deze moet je geproefd hebben!
45 min. + 75 min. kooktijd
- Aantal porties: 4
- Bereidingstijd: 45 min. + 1,5 uur kooktijd
- Keukenbenodigdheden: een kom, bakpapier, bakplaat, wokpan
Bereidingswijze
- Meng de pompoen en aardappels in een kom met 1 eetlepel garam massala en paprikapoeder, de chilipoeder, kruidnagel en wat olijfolie.
- Leg op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
- Schuif in de oven voor ongeveer 10-15 minuten.
- Snijd de ui en de pepertjes in heel kleine stukjes.
- Verhit ruim olijfolie in een hoge pan of wok en fruit de uitjes en pepertjes kort met een beetje zout.
- Voeg dan de rest van alle kruiden en de suiker erbij, gevolgd door de fijngehakte knoflook en gember.
- Fruit 1 minuut met elkaar en voeg dan de tomatenpuree erbij. Dit is je currypasta.
- Blus af met ongeveer 200ml warm water en laat pruttelen.
- Haal de pompoen en aardappelstukjes uit de oven en schep voorzichtig bij in de pan. Schenk dan ook de kokosmelk erbij en laat samen op laag vuur pruttelen. Zorg dat alles onder ‘water’ staat, dus schenk zo nodig nog wat water bij.
- Laat zo ruim 1,5 uur staan, maar roer wel regelmatig door. Tot de saus wat is ingedikt en de pompoen en aardappels gaar zijn!
- Kook ondertussen de rijst volgens het pak en snijd de bosui in stukjes.
Je heerlijke curry voor ongeveer 4 personen is klaar!
Opmerkingen (0)