Wegens Black Friday kan het voorkomen dat je order later wordt bezorgd dan dat je van ons gewend bent. Onze excuses voor het ongemak!

Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Vegan speculaas

5
(1)
De geur van verse speculaas is er ééntje die lastig te overtreffen valt. Het opeten van die heerlijk ruikende koekjes is een echt feestje.
10 min. + 12 uur wachttijd + 10 min. oventijd
Vegan speculaas

Denk je aan de decembermaand, dan denk je natuurlijk aan alle lekkernijen. Speculaas kan dan absoluut niet missen! Dit kruidige koekje is bijna overal lekker bij: warme chocomelk, thee of koffie. Dankzij dit recept kunnen alle veganisten nu ook zelf de lekkerste speculaasjes bakken.

  • Aantal porties: 10-12
  • Bereidingstijd: 10 min. + 12 uur wachttijd + 10 min. baktijd
  • Keukenbenodigdheden: mengkom, bakplaat en non-stick bakpapier

Bereidingswijze

Fase 1

  1. Voeg het gemalen lijnzaad samen met het water in de mengkom, meng het door elkaar en laat 5 minuten rusten
  2. Meng alle droge ingrediënten in een andere kom
  3. Smelt de boter (half gesmolten)
  4. Voeg het lijnzaadmengsel toe aan de gesmolten boter en kneed het deeg tot alle ingrediënten zijn vermengd (5 tot 10 minuten)
  5. Bedek de deegbal met vershoudfolie en laat in de koelkast een nacht rusten

Fase 2

  1. Verwarm de oven voor naar 200 graden Celsius
  2. Strooi wat bloem over het aanrecht en rol het deeg uit tot het een dikte van 1 tot 2 cm heeft
  3. Snij het deeg in de gewenste vorm (hier kan je zelf kiezen hoeveel koekjes je uit het deeg wilt halen) en leg op een ingevet bakpapier op de bakplaat
  4. Smeer een dun laagje sojamelk en amandelschaafsel over de koekjes
  5. Bak de koekjes zo'n 10 minuten (afhankelijk van de grootte en dikte) in een voorverwarmde oven

Mochten er leftovers zijn, dan kunnen deze tot 2 weken in een luchtdikte verpakking in de koelkast worden bewaard.

Tips

Mocht je deeg uit elkaar vallen of verkruimelen tijdens het uitrollen, kneed het deeg dan met de hand weer tot een deegbal voordat je het opnieuw gaat uitrollen. Herhaal dit tot het deeg weer soepel is.

Dit bericht is geplaatst in Recepten, Tussendoortjes recepten, Bakrecepten en getagged met Bakpoeder, Gebroken lijnzaad, Baking soda

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Amandelschaafsel
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 4,75

Amandelschaafsel
Amandelschaafsel
300 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
4,75
 15,83/kg
500 gram zak
Info
De voorraad wordt opgehaald
6,95
 13,90/kg
600 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
8,75
 14,58/kg
12500 gram doos
Info
De voorraad wordt opgehaald
150,95
 12,08/kg
Speltbloem
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 2,09

Speltbloem
Speltbloem
1000 gram
Info
De voorraad wordt opgehaald
2,09
 2,09/kg
1000 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
2,49
 2,49/kg
20000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
39,95
 2,00/kg
Baking soda (Bicarbonaat)
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 2,49

Baking soda (Bicarbonaat)
Baking soda (Bicarbonaat)
1000 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
2,49
 2,49/kg
2000 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
3,49
 1,75/kg
Bakpoeder
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 2,25

Bakpoeder
Bakpoeder
150 gram
Info
De voorraad wordt opgehaald
2,25
 15,00/kg
10000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
45,00
 4,50/kg