Vegan sinaasappel chocolademousse
Sinaasappel + chocolade schreeuwen gewoon...kerst! Maak de chocolademousse via dit recept en geniet tijdens kerst!
5 min. + 4 uur wachttijd
Met deze sinaasappel-chocolademousse maak je in een handomdraai een chic feestdessert. Garneer met (vegan) yoghurt of slagroom en gehakte noten voor extra textuur, maar het is ook zonder toppings al heerlijk!
- Aantal porties: voor 2 personen
- Bereidingstijd: 5 min. + 4 uur wachttijd
- Benodigdheden: kleine pan, hittebestendige kom, blender en een keukenweegschaal
Bereidingswijze
- Smelt de chocolade met een au-bain-marie. Als je niet bekend bent met deze methode: breng water aan de kook in een kleine sauspan en laat het daarna zachtjes sudderen. Plaats een grote hittebestendige kom (die de pan volledig afsluit)Â bovenop de sauspan, zonder dat de bodem het water raakt. Doe de chocolade druppels in de kom en laat de stoom de chocolade smelten.
- Meet het sinaasappelsap nauwkeurig. Doe het in een blender en mix het ongeveer 10-15 seconden om lucht toe te voegen, totdat het sap verdubbelt in volume.
- Voeg geleidelijk de gesmolten chocolade en vanille-extract toe aan de blender en mix 1-2 minuten tot een gladde, melkachtige chocolademassa.
- Proef en bepaal of je extra zoetheid nodig hebt. Voeg eventueel agavesiroop toe en blend nog eens 5-10 seconden.
- Giet de mousse in twee kleine serveerglazen en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast, liefst een hele nacht.
- Serveer met (vegan) yoghurt, gehakte noten en sinaasappelrasp als garnering. Geniet ervan!
Opmerkingen (0)