Vegan poké bowl met quinoa
Niet halen, maar lekker zelf maken! Maak nu zelf deze makkelijke en lekkere verse poké bowl met heerlijke quinoa, komkommer en tofu.
25 min.
Poké bowl is helemaal in tegenwoordig. Het is een makkelijk en gezond recept. Als je na een lange werkdag thuis komt is een poké bowl heerlijk. Het is alleen veel snij werk maar dat is zo gebeurd.
- Aantal porties: 2
- Bereidingstijd: 25 min.
- Keukenbenodigdheden: Steelpannetje, vergiet, theedoek of keukenpapier, snijplank, keukenmes, mengkom, koekenpan, dunschiller en een rasp
Aan de slag!
- Breng water aan de kook en kook de quinoa 8 minuten.
- Na 8 minuten koken, giet je de quinoa af en laat je deze afkoelen.
- Laat de tofu uitlekken en dep deze eventueel af met een theedoek of keukenpapier zodat zoveel mogelijk vocht uit de tofu trekt.
- Snijd de tofu in kleine blokjes.
- Vervolgens doe je de tofu blokjes in een kom en meng je de tofu met de gerookte paprikapoeder en een scheutje sojasaus (naar smaak).
- Doe de olijfolie in een koekenpan en bak de tofu gaar. Deze is gaar wanneer de buitenkant iets knapperig is en de binnenkant nog zacht.
- Ondertussen ga je de groenten snijden. Snij de komkommer in zeer dunne schijfjes. Dit kan met een dunschiller. De tomaatjes snijd je in kwartjes, de avocado in dunne schijfjes en de wortel snijd je met een dunschiller of een rasp.
- Pak twee kommetjes en bedek de bodem met de quinoa tot de quinoa op is.
- Top nu de quinoa af met de groenten. Verdeel dit in vakjes, want het oog wil ook wat!
- Doe de tofu in het midden tussen alle groenten en top het geheel af met wat sesamzaadjes.
- De poké bowl is ready to eat! Heerlijk met wat extra sojasaus, satésaus of gewoon zo. Eet smakelijk!
Opmerkingen (0)