Vegan Lemon Cheesecake
Ben jij ook zo gek op cheesecake? Dan is het recept voor deze Vegan Lemon cheesecake met krokante bodem zeker iets voor jou! Heerlijk fris, zoet, zuur en balanceert perfect!
20 min. + 4 uur opstijftijd
Los dat deze taart ontzettend lekker is, is hij ook nog eens volledig vegan, glutenvrij en ontzettend makkelijk om te maken. Dat wil je toch!
- Bereidingstijd 20 minuten
- Rust tijd 3-4 uur
- Porties 1 taart (8-12 stukken)
Bereidingswijze
Voor de bodem:
- De bodem wordt eerst blind gebakken. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een taartvorm in met wat kokosolie.
- Doe de amandelen, walnoten en havermout in een keukenmachine en meng het tot stevig ‘meel’. Voeg nu de dadels, agave siroop en kokosolie toe. Mix het weer in de keukenmachine. Als de beslag te droog is, voeg dan wat water of extra olie toe.
- Verdeel het mengsel over de bodem en randen van de taartvorm en druk het goed plat. Zet de taartvorm voor ongeveer 15 minuten in de oven.
- Laat de bodem eerst afkoelen voor je de vulling gaat toevoegen.
Voor de vulling:
- Doe alle ingrediënten voor de vulling in een steelpannetje en breng het aan de kook. Zorg dat je constant blijft roeren en zet het vuur laag. Laat het in z’n geheel sudderen voor ongeveer 2 minuten, totdat het dik is.
- Als de vulling dik en stevig is, verdeel het dan over de bodem. Laat het voor minimaal 1 uur rusten op kamertemperatuur. Zet het daarna voor 3 uur in de koelkast tot de vulling stijf is.
- Maak de taart af met de toppings zoals vers fruit, granola, kokos, etc. Geniet ervan!
Opmerkingen (1)
Alleen is bloem niet glutenvrij. Je kan wel wat glutenvrij zelfrijzend bakmeel toevoegen...