Vegan eggnog (eierpunch)
Ook zo'n zin in de feestdagen? Met dit echt winterse drankje kom je al helemaal in de juiste stemming!
10 min.
Eggnog, ook wel eierpunch genoemd, is een romige cocktail op basis van melk, cognac en eigeel. Door de karakteristieke smaak wordt dit drankje vooral in de wintermaanden veel gedronken. Serveer deze cocktail dus gerust tijdens de feestdagen!
- Aantal porties: afhankelijk van de glazen, zo'n 3-6 porties
- Bereidingstijd: 10 min.
- Keukenbenodigdheden: keukenblender en cocktailglazen
Bereidingswijze
- Voeg de zuivelvrije melk, kokosmelk, ahornsiroop, kaneel, gemalen nootmuskaat, vanille-extract en de kardemom toe aan de blender en mix op de hoogste stand tot het een romig en egale massa is (1-2 minuten).
- Mocht je de cocktail alcoholvrij willen houden, ga dan nu naar stap 3. Toch zin in de traditionele eggnog? Voeg dan zo'n 30 gram bourbon per portie (+/- 250 ml) toe aan de egale massa.
- Je kunt deze cocktail warm of koud serveren:
- Warm: verwarm de cocktail in een steelpannetje op middelhoog vuur
- Koud: serveer de cocktail op kamertemperatuur op, of shake de cocktail in een cocktailshaker met was ijsklontjes en giet deze uit boven de glazen
Optioneel: serveer de cocktail met een toefje kokosslagroom, een snufje kaneel of een snufje nootmuskaat.
Nog meer inspiratie nodig?
Weet je het nog niet helemaal wat je wilt maken of wil je nog meer inspiratie opdoen voor kerst? Wij hebben de 12 beste kerstrecepten op een rij gezet.
Opmerkingen (0)