Vegan Coronation Chickpeas
Een heerlijk voedzaam gerecht dat perfect past in een gezond dieet, met veel eiwitten, gezonde vetten en vezels!
10 min.
Coronation chicken is een klassiek Brits gerecht dat werd gemaakt ter ere van de kroning van Koningin Elizabeth II in 1953. Echter, het is niet alleen historisch—het is ook ontzettend lekker en staat in slechts 10 minuten op tafel!
In deze vegan versie vervangen we de kip door kikkererwten, maar je kunt ook kiezen voor vegan kip, tofu, of tempeh. Zo blijft het eenvoudig én heerlijk!
- Aantal porties: voor 4 personen
- Bereidingstijd: 10 min.
- Benodigdheden: grote kom en een vork of aardappelstamper
Bereidingswijze
- Bereid de kikkererwten: Gebruik een vork of een aardappelstampel om de kikkererwten te prakken tot de gewenste structuur. Als je vegan kip, tofu of tempeh gebruikt, bereid ze dan door ze te airfryen, bakken of in de oven te roosteren.
- Maak de saus: Meng in een grote kom alle ingrediënten voor de coronation chickpeas-saus: de mayo, mangochutney, kerriepoeder, rozijnen en citroensap.
- Serveer op 2 manieren:
- Lettuce wraps: Schep de coronation chickpeas op de bladeren van de baby romaine sla. Voeg de garnering toe en geniet ervaan!
- Sandwich: Leg twee bladeren sla op twee sneetjes brood. Schep de coronation chickpeas op één sneetje. Voeg de garnering toe en dek af met het andere sneetje brood. Geniet ervaan!
Opmerkingen (0)