Vegan cheesecake bites
Cheesecakes zijn behoorlijk machtige taarten, na een puntje zitten we echt wel vol. Van deze Vegan cheesecake bites kun je echter prima van blijven snoepen!
20 min. + 1 uur opstijftijd
Aan de slag!
- Laat de cashewnoten minstens twee uur weken in water.
- Eerst ga je de bodem voor deze no-bake cheesecake maken. Voeg de dadels, noten en kokosolie in een foodprocessor en maal dit tot het een bal gaat vormen.
- Spreid het “deeg” voor de bodem uit over een vierkante schaal of muffinvormpjes. Druk het plat tot al het “deeg” op is.
- Nu ga je de middelste laag maken. Doe de cashewnoten, melk, kokosolie en ahornsiroop in de foodprocessor en mix dit minstens 5 minuten tot een romige massa.
- Knijp een citroen uit boven de romige massa en voeg tevens wat citroenrasp toe.
- Mix het geheel opnieuw in de foodprocessor.
- Verdeel de citroen massa over de bodem in de schaal of vormpjes.
- Vervolgens ga je de bovenste laag maken. Doe de cashewnoten, melk, kokosolie, ahornsiroop en fruit in de foodprocessor en mix dit minstens 5 minuten tot een romige massa.
- Verdeel de fruit massa over de citroen laag in de schaal of vormpjes.
- Je kunt eventueel nog een stukje fruit in de bovenkant drukken, maar dit is niet persé nodig.
- Zet de cheesecake bites minstens 1 uur in de koelkast zodat deze kan harden.
- Haal de cheekecake bites uit de koelkast. Snijd eventueel nog in vierkantjes of haal ze uit de vormpjes.
De cheescake bites zijn voor een langere tijd (3 maanden) te bewaren in de vriezer! Ideaal als snelle snack of toetje na een maaltijd.
Opmerkingen (0)