Vanillekoekjes
Deze koekjes zijn leuk voor tijdens de feestdagen, maar buiten de feestdagen om niet minder leuk of lekker.
10 min. + 60 min. wachttijd + 13 min. oventijd
Opzoek naar een lekker krokant vanillekoekje? Dan is dit recept helemaal voor jou! Met dit recept maak je de allerlekkerste vanillekoekjes, gemaakt met een vanillestokje óf vanillesuiker. Zeef er na het afbakken wat poedersuiker overheen voor een echte winterse touch.
- Aantal porties: 100 stuks
- Bereidingstijd: 10 min. + 60 min. wachttijd + 13 min. oventijd
- Keukenbenodigdheden: grote kom en bakplaat
Bereidingswijze
- Meng alle droge ingrediënten (bloem, gemalen noten, zout en poedersuiker) in een grote kom door elkaar. Gebruik je een vanillestokje? Schraap dan het merg er uit en voeg dit toe aan de droge ingrediënten. Gebruik je vanillesuiker? Voeg dit dan toe aan de kom.
- Kneed de boter door de droge ingrediënten tot er een compact deeg ontstaat.
- Wikkel het deeg in vershoudfolie en leg het in een koelkast voor minimaal een uur (een nacht kan ook).
- Zodra het deeg lang genoeg heeft kunnen rusten haal je het uit de koelkast en verwarm je de oven voor op 180 graden celsius.
- Neem een stuk deeg en rol dit uit tot een dunne rol, snijd hier kleine stukjes van en vouw deze in de vorm van een U.
- Bak de koekjes in ongeveer 13 minuten gaar, of totdat de koekjes de juiste kleur krijgen. Pas op: de koekjes verbranden erg gemakkelijk vanaf de onderkant.
- Terwijl de koekjes in de oven zitten, meng je nog een heel klein beetje vanillemerg of vanillesuiker door wat poedersuiker. Deze verhouding is naar wens.
- Laat de koekjes even afkoelen en strooi er met een vergiet wat poedersuiker overheen.
Opmerkingen (0)