Vanille speculoos taart
Een onweerstaanbare combinatie van romige vanille en kruidige speculoos, die je zintuigen verwent met elke hap van deze verrukkelijke taart.
15 min.
Wie is er nu niet gek op speculoos! En de combinatie met vanille is hemels! Dus deze taart, met een gebakken havermoutbodem is een feestje! Niet alleen bij de koffie of thee maar deze taart kan zelfs als ontbijt gegeten worden!
- Aantal porties: 6 stukjes
- Bereidingstijd: 15 min excl. wachttijden
- Keukenbenodigdheden: pannetje, mengkom, springvorm doorsnede 20 cm en bakpapier om springvorm mee te bekleden
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 180 graden en bekleed de springvorm met bakpapier of vet deze goed in.
- Smelt de kokosolie.
- Mix de havermout en amandelmeel in een mengkom en voeg vervolgens de gesmolten kokosolie, ahornsiroop en water toe om een korrelig en plakkerig beslag te maken.
- Verdeel het deeg over de springvorm en druk overal goed aan.
- Bak de bodem voor 15 minuten in de voorverwarmde oven en laat daarna afkoelen.
- Week de gelatine in water en knijp deze vervolgens uit.
- Los de gelatine op met 2 eetlepels water in een steelpannetje op laag vuur.
- Voeg eerst 1 eetlepel vanille kwark toe en meng alles goed door elkaar tot een glad geheel.
- Voeg de rest van de vanille kwark erbij, roer goed door en schep alles op de afgekoelde bodem.
- Zet de taart tenminste 2 uren in de koelkast om op te stijven.
- Versier de taart met de verkruimelde koekjes en de gesmolten speculoos.
Opmerkingen (0)