Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Blauwe vanille ontbijttaartje

0
(0)
Maak van jouw ontbijt een feestje met deze overheerlijke taart! Ben je vegan, gluten- of lactosevrij? Dan is dit taartje ook perfect voor jou!
15 min. + 4 uur wachttijd
Blauwe vanille ontbijttaartje

Ontbijten met taart willen we allemaal en dat is met dit recept geen probleem. De toegankelijke smaak van vanille zorgt in dit taartje er voor dat iedereen het lust. De butterfly pea poeder geeft een leuk kleurtje en fleurt het taartje op. Butterfly pea poeder is een blauw poeder, gemaakt van kittelbloem. Kittelbloem is een tropische bloem die kenmerkend is aan zijn extreem blauwe kleur die hij van nature heeft. Juist deze blauwe kleur is hetgeen wat butterfly pea poeder zo populair maakt.

Het taartje bevat geen lactose, is glutenvrij en is door het gebruik van agar agar in plaats van gelatine geheel vegan. Agar agar wordt gemaakt van algen en is vier keer sterker dan gelatine. Perfect dus voor taartjes zoals deze!

  • Aantal porties: 1 persoon
  • Bereidingstijd: 15 minuten + 4 uur opstijven
  • Keukenbenodigdheden: bakvorm, blender, koelkast

Bereidingstijd

1. Bekleed het bakvormpje met bakpapier zodat het taartje straks niet aan de randen zal blijven plakken.
2. Ontpit de medjoul dadels en leg ze kort in warm water.
3. Je begint met het maken van de bodem. Mix de cashewnoten, cacaopoeder, havermout en medjoul dadels in de foodprocessor.
4. Verspreid het mengsel over de bodem van het bakvormpje. Verdeel het goed en druk aan. Zet dit in de koelkast terwijl je de yoghurt laag gaat maken.
5. Nu ga je aan de slag met de yoghurt laag. Hiervoor doe je de yoghurt, butterfly pea poeder, vanille uit de stokjes en de agavesiroop in de foodprocessor. Mix het tot een geheel.
6. Neem een steelpannetje en zet deze op het vuur. Doe in het pannetje het water en de agar agar. Breng dit zachtjes aan de kook en roer het goed door.
7. Wanneer het water met de agar agar aan het koken is, voeg je het yoghurt mengsel toe aan het water met de agar agar. Laat het zachtjes pruttelen en blijf goed doorroeren.
8. Neem het bakvormpje met de bodem uit de koelkast. Schenk het yoghurt mengsel hier overheen.
9. Zet het tenminste 4 uur in de koelkast zodat het taartje kan opstijven.
10. Garneer het taartje met aardbei en de chocolade rijstballen.

Dit bericht is geplaatst in Bakrecepten, Taart recepten, Dieet en getagged met Havermout, Cacaopoeder, Chocolade

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Dadels zonder pit
De Notenshop
Waardering:
92% of 100

Vanaf 2,99

Dadels zonder pit
Dadels zonder pit
450 gram pot
Info
De voorraad wordt opgehaald
2,99
 6,64/kg
1000 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
5,95
 5,95/kg
5000 gram doos
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
26,95
 5,39/kg
9000 gram doos
Info
De voorraad wordt opgehaald
47,95
 5,33/kg
Havermout
De Notenshop
Waardering:
95% of 100

Vanaf 1,85

Havermout
Havermout
800 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
1,85
 2,31/kg
900 gram zak
Info
De voorraad wordt opgehaald
1,89
 2,10/kg
25000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
44,95
 1,80/kg
Cacaopoeder
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 5,50

Cacaopoeder
Cacaopoeder
350 gram pot
Info
De voorraad wordt opgehaald
5,50
 15,71/kg
25000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
249,95
 10,00/kg