Vanille kaneel amandelpasta
Dit recept bevat maar 3 ingrediënten en je krijgt een heerlijk romige pasta met een zoete vanille en kruidige kaneel smaak. Voor mij was het de eerste keer dat ik echt zelf notenpasta heb gemaakt, maar ik weet zeker dat het ook niet de laatste keer gaat zijn. Je hebt er zelf controle over wat je er aan toevoegt en zo heb je een pure pasta zonder dat er allerlei rotzooi aan toegevoegd is.
De amandelpasta is ook goed te bewaren, waardoor je in een keer een grotere hoeveelheid kunt maken en daar dan ook een hele tijd mee vooruit kunt. Perfect om op je boterham te smeren, maar ook lekker om te gebruiken als topping op je pannenkoeken, havermout of om wat stukjes appel in te dippen. Geloof me dat je nadat je deze zelf gemaakt hebt niet anders meer wilt.
- Aantal porties: 1 potje
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Keukenbenodigdheden: Blender of keukenmachine
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bekleed en bakplaat met bakpapier en verdeel hier de amandelen over. Zet in de oven voor 10 minuten en draai halverwege een keer om.
- Laat daarna de amandelen circa 10 minuten afkoelen.
- Doe de geroosterde amandelen in een blender of keukenmachine en blend de amandelen tot een romige pasta. Schraap af en toe de zijkanten schoon. Dit kan even duren.
- Voeg op het einde de kaneel en vanille extract toe en blend dit mee met de amandelpasta. Voeg optioneel ook ene snuf zout hieraan toe.
Opmerkingen (2)