Vanille Frambozen Donuts
Donuts, een zoet broodje wat vaak als snack wordt gegeten. Deze variatie met vanille en stukjes frambozen is niet alleen heerlijk om op te eten, maar is ook een plaatje om te zien.
15 min. + 20 min. oventijd
Zoals jullie misschien wel weten ben ik gek op donuts. Ik vind het dan ook heel leuk om steeds een nieuwe variant te bedenken. Nou, het is me weer gelukt! Dit keer werd het een Vanille Framboos Donut. Om deze lekkere traktatie te maken heb je slechts 6 ingrediënten nodig.
- Aantal porties: 5
- Bereidingstijd: 15 min. + 20 min. oventijd
- Keukenbenodigdheden: Mengkom, houten spatel, zeef, siliconen donutvorm
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 160 graden en vet de donutvorm in.
- Meng eerst alle droge ingrediënten, behalve het kokosmeel.
- Meng het bovenstaande met de eieren en de in klein gesneden stukjes verse frambozen.
- Als laatste de kokosmeel zeven en erdoor scheppen. Let goed op dat het beslag niet te stevig wordt.
- Schep het beslag met een eetlepel in de vorm.
- Zet in de oven voor ongeveer 20-23 minuten.
- Haal de donuts uit de vorm en laat goed afkoelen op een rooster.
- Smelt de chocolade au bain-marie en dip de donuts in de chocolade. Bestrooi met de verpulverde gevriesdroogde frambozen.
- Zet in de koelkast om op de chocolade op te laten stijven.
Opmerkingen (2)
Je zou eventueel vanille suiker kunnen gebruiken als vervanger. Onze ambassadeur gebruikte Swiss Supersugar.
Veel bakplezier!
Groetjes,
De Notenshop