Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt
95% van 100
9.5 / 10
Toon alle reviews

Vanille Cake-Pops met Witte Chocolade

0
(0)
Ze zijn populair voor feestjes, traktaties en bruiloften omdat ze er schattig uitzien en makkelijk te eten zijn zonder rommel.
20 min.
Vanille Cake-Pops met Witte Chocolade

Cake-pops zijn kleine, ronde cakeballetjes op een stokje, meestal omhuld met een laagje chocolade of glazuur. Ze lijken op lolly’s, maar dan van cake!

  • Aantal porties: Voor 12 porties
  • Bereidingstijd: 10 minuten voorbereiden + 10 minuten decoreren
  • Keukenbenodigdheden: mixer, mengkom, deegroller, kleine schaaltjes

Bereidingswijze

1. Verkruimel de vanillecake in een grote kom tot fijne kruimels. Dit gaat het makkelijkst met je handen of een vork, of met een mixer.

2. Voeg 1 eetlepel roomkaas toe en meng goed door de kruimels. Kneed het mengsel met je handen of een lepel totdat het samenhangend en kneedbaar wordt. Het moet stevig genoeg zijn om balletjes te vormen zonder uit elkaar te vallen.

3. Neem kleine porties van het cakebeslag en rol ze met je handen tot balletjes van ongeveer 2-3 cm doorsnee. Leg ze op een bord of bakplaat met bakpapier. In plaats van het maken van balletjes kun je er ook voor kiezen om het deeg uit te rollen en er hartjes uit te steken met een koekjesvorm.

4. Zet de cake pops ongeveer 30 minuten in de koelkast (of 15 minuten in de vriezer) om ze steviger te maken.

5. Smelt de witte chocolade au bain-marie (of in korte intervallen in de magnetron) tot deze volledig vloeibaar is.

6. Doop het uiteinde van elk cake-pop stokje in de gesmolten chocolade en steek dit in een cakeballetje. Dit helpt om het stokje beter vast te laten zitten. Laat dit even uitharden in de koelkast (ongeveer 5 minuten).

7. Doop elke cake-pop voorzichtig in de gesmolten witte chocolade en draai ze rond, zodat ze volledig bedekt zijn. Laat de overtollige chocolade eraf druipen en plaats de cake-pops rechtop in een blok piepschuim of een glas om uit te harden. Voeg eventueel sprinkles of andere decoraties toe, voordat de chocolade hard wordt.

8. Laat de cake-pops volledig uitharden bij kamertemperatuur of zet ze kort in de koelkast voor een snellere afkoeling.


Tip: Bewaar de cake-pops in een luchtdichte doos in de koelkast voor maximaal 3 dagen.

Eet smakelijk! 🍭😋

Dit bericht is geplaatst in Recepten, Bakrecepten, Zoete recepten en getagged met Chocolade druppels wit, vanille

Opmerkingen (0)

Gebruikte ingrediënten
Callebaut Chocolade Druppels Wit
Callebaut
Waardering:
97% of 100

Vanaf 9,50

Chocoladedruppels wit
Callebaut Chocolade Druppels Wit
500 gram zak
Info
De voorraad wordt opgehaald
9,50
 19,00/kg
1000 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
18,50
 18,50/kg
10000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
163,95
 16,40/kg
Musketzaad (Discodip)
De Notenshop
Waardering:
98% of 100

Vanaf 3,25

Musketzaad (Discodip)
Musketzaad (Discodip)
350 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
3,25
 9,29/kg
25000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
157,95
 6,32/kg
Luxe Natte Cakemix
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 2,95

Luxe Natte Cakemix
Luxe Natte Cakemix
500 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
2,95
 5,90/kg
15000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
56,95
 3,80/kg