Valentijn madeleines
Madeleines zijn heerlijke, hartvormige cakejes die met hun zachte textuur en subtiele smaak perfect passen bij Valentijnsdag!
25 min.
Wil jij jouw geliefde verrassen met een lekkernij? Maak dan deze lekkere Valentijn madeleines, met Ruby chocolade en vanille. Door de gebakken madeleines in de chocolade te ‘drukken’ krijgen ze een heerlijk chocolade laagje. En daarmee tover je toch bij iedereen een lach op zijn of haar gezicht?
- Aantal porties: 9-12 stuks
- Bereidingstijd: voorbereiding 10 min. | koeltijd; 60 min. | baktijd; 9 – 12 min. | afkoeltijd 1 uur | nabewerking: 15 min.
- Keukenbenodigdheden: madeleines bakvorm, weegschaal, handmixer, oven, mengkom, spuitzakjes of een andere stevige za, au bain-marie schaaltje en een spatel
Bereidingswijze
- Klop de eieren samen met het zout, de suiker, de honing en het merg van het vanille stokjes luchtig. Dit duurt enkele minuten.
- Meng de bloem samen met het bakpoeder en spatel dit vervolgens in 4 delen onder het ei mengsel.
- Spatel niet te lang want dan is je beslag niet meer zo luchtig.
- Vervolgens spatel je de gesmolten boter door het beslag. Ik heb dit in 2 keer gedaan.
- Vervolgens zet je de kom zo’n uur in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 190 graden boven en onder warmte.
- Stort het madeleine beslag in een spuitzak en knip hier een puntje vanaf.
- Vet de bakvorm in met een klein beetje boter of een bakspray.
- Spuit hier het beslag in.
- Bak in de oven voor ongeveer 9 tot 12 minuten.
- Haal na het bakken de bakvorm uit de oven, laat even 2 minuten staan en vervolgens haal je de madeleines voorzichtig uit de bakvorm en laat je deze op een rooster afkoelen.
- Vervolgens smelt je de witte chocolade au bain-marie, (je kunt deze stap ook overslaan). Stort in een spuitzakje, en knip er een klein puntje af. Maak of probeer hartjes te maken in een schone madeleine bakvorm. Laat uitharden.
- Smelt nu de Ruby chocolade au bain-marie, en stort ook deze chocolade in een spuitzakje. Ook hier knip je een klein puntje vanaf. Vervolgens spuit je de ruby chocolade over de witte chocolade en bedek je voor ¾ de vormpjes. Druk daarna zachtjes de gebakken madeleines in de chocolade. (Hierdoor verspreid de chocolade gelijkmatig over de hele madeleine).
- Laat uitharden en zet eventueel in de koelkast.
Serveer met de lekkere chocolade aardbeien ballen en gevriesdroogde aardbeien crunch.
Opmerkingen (0)