Triple chocolate cookies
Heerlijke chocolade koekjes voor de echte chocolade liefhebber!
20 min. + 15 min. oventijd
- Aantal porties: 10
- Bereidingstijd: 20 min. voorbereiden + 15 min. oventijd
- Keukenbenodigdheden: Oven, bakplaat, bakpapier, mengkom, mixer, lepel
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier. Strooi eventueel wat bloem of speltmeel over het bakpapier, zodat de koekjes zeker niet zullen vastplakken aan het papier.
- Meng eerst de droge ingrediënten door elkaar in een kom.
- Voeg de overige ingrediënten toe behalve de chocolade druppels en hazelnoten.
- Mix het tot een geheel met een garde of mixer. Voeg wat extra speltmeel toe als het te plakkerig blijft.
- Meng met een lepel de chocolade druppels door het beslag.
- Maak van het deeg 10 gelijke bolletjes en druk deze iets plat op de bakplaat. Als het deeg nog wat plakkerig is, kun je jouw handen van te voren nat maken. Dan zal het deeg minder aan de handen plakken.
- Bak de koekjes af voor 15 minuten.
- Na het bakken laat je de koekjes iets afkoelen. Zet ondertussen een lekker kopje koffie of thee. Geniet van de koekjes!
- Optionele stap: verwarm nog wat extra chocolade druppels au bain-marie en schenk dit over de koekjes.
Opmerkingen (1)