Koolhydraatarme Torta Del Nonna
Een heerlijke Italiaanse taart gevuld met banketbakkersroom en afgetopt met pijnboompitten.
- Aantal porties: 8-10
- Bereidingstijd: 30 min. + 30 min. wachttijd + 45 min. oventijd
- Keukenbenodigdheden: Oven, schaal, mixer, weegschaal, springvorm diameter 20 cm, bakpapier
Bereidingswijze
- Leg de blaadjes gelatine in koud water.
- Meng voor het deeg alle ingrediënten met elkaar, begin met de droge ingrediënten en zorg dat er geen klontjes in achterblijven. Voeg dan de eieren en de roomboter toe.
- Kneed met de hand tot een grote deegbal en leg in de koelkast voor minimaal 30 minuten.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Begin met de vulling: Verwarm een klein pannetje met slagroom, vanille aroma en de Frost, klop dit luchtig op en laat zachtjes verwarmen, let op het mag niet koken! Voeg de gelatine blaadjes toe en meng tot deze is opgenomen. Voeg dan al roerend de eidooiers toe en blijf stevig roeren met een garde tot het dikker wordt. Wanneer je de juiste pudding dikte hebt haal je het van het vuur en blijf je roeren tot het goed is afgekoeld en zet opzij voor later.
- Rol het deeg groot uit, leg de bakvorm erop en snijd 2 aal de grote van de bakvorm uit. Kneed de rest weer bij elkaar en rol opnieuw uit. Maak hier een lange strook van c.a. 3 cm breed.
- Leg de eerste ronde uitgestoken vorm op de bodem van de ingevette bakvorm.
- Maak de randen door middel van de uitgestoken strook. Het makkelijkste is deze voorzichtig op te rollen en dan uit te rollen tegen de binnenkant van de springvorm.
- Spatel de room in de vorm en maak de randjes gelijke hoogte van de vulling.
- Leg het laatste stuk uitgestoken deeg erop en bestrijk met het eigeel. Verdeel de pijnboompitten erover en druk lichtjes aan.
- Bak in de voorverwarmde oven voor c.a. 30 minuten. Haal uit de oven, bedek de bovenkant met aluminum folie en zet terug in de oven voor 15 minuten.
- Top af met Steviala Frost en geniet!
Opmerkingen (0)