Tabouleh
Voor dit recept gebruikte ik lekkere verse groente en op smaak gebracht met heerlijke kruiden van de notenshop. Nog even afwerken met geroosterde pijnboompitjes en je hebt een bord vol goedheid!
15 min. + 30 min. rusttijd
Bulgur vind ik een geweldig product. De substantie vind ik enorm lekker en het is erg hoog in vezels! Wat het een gezonde, trage koolhydraat maakt. Het is op dat gebied zelfs gezonder dan volkoren pasta of rijst. Daarnaast is het ook nog eens hoog in eiwitten. Super lekker als gezonde lunch of diner!
- Aantal porties: 2
- Bereidingstijd: 15 min. + 30 min. rusttijd.
- Keukenbenodigdheden: Grote kom, snijplank, mes en kleine koekenpan.
Bereidingswijze
- Bereid de bulgur aan de hand van de instructies op de verpakking.
- Snij de puntpaprika en komkommer in kleine blokjes.
- Doe in een kom sap van een citroen, olijfolie en alle kruiden en meng dit goed.
- Voeg hier alle ingrediënten aan toe behalve de feta, peterselie en pijnboompitjes.
- Brokkel de feta in kleine stukjes, hak de peterselie fijn en voeg deze nog toe aan de salade. Laat de salade afgedekt staan voor een half uur op een koele plek (liefst niet de koelkast).
- Rooster de pijnboompitjes in een pan en laat ze afkoelen. Deze kun je gebruiken ter garnering voor opdienen.
- Smakelijk!
Opmerkingen (0)