Sushi taartjes
Maak gemakkelijk en snel deze heerlijke sushi taartjes!
25 min.
Zelf sushi maken is vaak een tijdrovend werkje en heb je niet altijd zin in. Deze sushi taartjes staan in een handomdraai op tafel en zijn ook nog eens super leuk om te serveren voor je gasten!
- Aantal porties: 4 porties
- Bereidingstijd: 25 min. (exclusief afkoeltijd van de rijst)
- Keukenbenodigdheden: Steekring, steelpan en huishoudfolie
Bereidingswijze
- Kook de sushirijst zoals vermeld staat op de verpakking.
- Verwarm de rijstazijn met een snuf zout in een steelpannetje, roer vervolgens goed door de sushirijst totdat alles gemengd is. Laat hierna de sushirijst volledig afkoelen.
- Snijd de mango en avocado in reepjes of blokjes (naar wens) en hak de wasabi pinda’s grof door.
- Vet de steekring in met een klein beetje neutrale olie zodat de rijst straks niet blijft plakken.
- Leg een stukje huishoudfolie neer met daarop de steekring.
- Begin met een laagje sushirijst als bodem en druk dit goed stevig aan.
- Smeer dan een laagje miso mayonaise op de eerste laag sushirijst en beleg met wat mango.
- Bedek dit weer met een laagje sushirijst, druk weer stevig aan en verwijder dan voorzichtig de steekring.
- Garneer dan met avocado, alfalfa, wasabi pinda’s en een beetje furikake. Herhaal dit met alle 4 de sushi taartjes en serveer dan met wat sojasaus.
Opmerkingen (0)