Het recept van
Fun & Healthy Food
Ingrediënten
Voor 16 personen
Tulband
- 150 gram amandelmeel
- 25 gram pistachemeel
- 25 gram eiwitpoeder naturel
- 10 gram psylliumvezels
- 260 gram bananen
- 100 ml amandelmelk ongezoet
- 75 gram pistache pasta
- 8 gram bakpoeder
- Snufje zout
- 100 gram amandelmeel
- 20 gram eiwit
- 50 gram frost
- 50 gram Pistache nootjes
- 10 gram frambozen crunch
- 25 gram krenten
- 25 gram chocolade chips
- Rasp van 1 sinaasappel
- 20 gram gesmolten witte chocolade met groene kleurstof
- Pistache kruimels
- Frambozen crunch
Benodigdheden
- Mixer
- Mengkom
- Spatel
- Weegschaal
- Tulband vorm
Suikervrije pistache bananen tulband voor Pasen
0
(0)
Het recept van
Fun & Healthy Food
Wil je iedereen versteld doen staan echte suikervrije pistache bananen tulband? Met dit recept kun jij een gezonde(re) bananen tulband maken!
Ingrediënten
Voor 16 personen
Tulband
- 150 gram amandelmeel
- 25 gram pistachemeel
- 25 gram eiwitpoeder naturel
- 10 gram psylliumvezels
- 260 gram bananen
- 100 ml amandelmelk ongezoet
- 75 gram pistache pasta
- 8 gram bakpoeder
- Snufje zout
- 100 gram amandelmeel
- 20 gram eiwit
- 50 gram frost
- 50 gram Pistache nootjes
- 10 gram frambozen crunch
- 25 gram krenten
- 25 gram chocolade chips
- Rasp van 1 sinaasappel
- 20 gram gesmolten witte chocolade met groene kleurstof
- Pistache kruimels
- Frambozen crunch
Benodigdheden
- Mixer
- Mengkom
- Spatel
- Weegschaal
- Tulband vorm
30 min.
De structuur van de tulband is een kruising tussen een cake en brood. Daardoor is het een perfecte zoete traktatie voor Pasen!
Je kunt uiteraard zelf de toevoeging bepalen naar eigen smaak. Mocht je nou niet van pistache houden, kun je alle pistache in dit recept vervangen voor bijvoorbeeld hazelnoten! Kortom, een eenvoudig recept die je naar eigen wens kunt samenstellen.
- Aantal porties: 16 porties
- Bereidingstijd: 30 min.
- Keukenbenodigdheden: mixer, mengkom, spatel, weegschaal, tulband vorm.
Voedingswaarden per blokje: 187 kcal, 7.5 g eiwit, 7.4 g koolhydraten waarvan 3.7 g vezels en 5 g suiker, 14.2 g vet, waarvan 1.9 g verzadigd.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden hete lucht en vet de tulbandvorm goed in.
- Prak de bananen en voeg alle ingrediënten voor de tulband erbij. Mix goed door, spatel daarna de toevoegingen erdoor en laat het beslag 10min staan.
- Maak ondertussen het spijs door alle ingrediënten te mengen. Als het te dun is, voeg je er meer amandelmeel aan toe, als het te dik wordt voeg je er een beetje water bij. Het moet de consistentie worden van klei.
- Voeg de helft van het beslag in de tulbandvorm. Rol het spijs uit en leg dit in het midden van het beslag. Schep daarna de rest van het beslag erop en verdeel gelijkmatig. Bak de tulband 40 a 45 minuten in de oven.
- Laat de tulband 10 minuten buiten de oven afkoelen en keer dan gelijk om. Laat daarna volledig afkoelen.
- Als topping kun je gesmolten witte chocolade met groene kleurstof erover verdelen met de pistache kruimels en frambozen crunch.
Dit bericht is geplaatst in Recepten, Tussendoortjes recepten, Bakrecepten en getagged met Amandelmeel, Pistachenoten, Bakpoeder
Geef dit recept een beoordeling
How useful was this post?
Click on a star to rate it!
Average rating 0 / 5. Vote count: 0
No votes so far! Be the first to rate this post.
Gebruikte ingrediënten
Pistachenoten ongebrand
Callebaut Chocolade Druppels Wit
Pistachenoten stukjes ongebrand & gepeld
Psylliumvezels (Biologische)
Wei eiwitpoeder (bio)
Gevriesdroogde Framboos Crunch
Opmerkingen (0)