Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Suikervrije pindakoeken

0
(0)
Maak heerlijke suikervrije pindakoeken met echte pinda's en pure chocolade - een gezonde traktatie voor elk moment van de dag!
15 min. + 12 min. oventijd
Suikervrije pindakoeken

Dit recept voor suikervrije pindakoeken met echte pinda's en pure chocolade, ontstond uit mijn verlangen om gezonder te snacken zonder consessies te doen aan smaak. De combinatie van pindakaas en pure chocolade zorgt voor een rijke, bevredigende traktatie die niet alleen lekker is, maar ook voedzaam. Deze koekjes zijn ideaal om te eten als tussendoortje bij de koffie of thee, of om te delen met vrienden en familie tijdens een gezellige middag.

  • Aantal porties: voor 20 koekjes
  • Bereidingstijd: 15 min. voorbereiden + 12 min. bakken
  • Keukenbenodigdheden: oven, ovenschaal, kommetje, mixer, spatel en een rooster

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Meng in een grote kom de ongezoete pindakaas, roomboter en honing tot een romige massa.
  3. Voeg het ei en de vanille-extract toe en mix goed door.
  4. Voeg het volkorenmeel en het bakpoeder toe aan het mengsel. Mix tot er een glad deeg ontstaat.
  5. Roer de helft van de grof gehakte pinda's door het deeg, tot dat ze gelijkmatig verdeeld zijn.
  6. Gebruik een eetlepel om porties deeg op de bakplaat te scheppen. Druk elk hoopje deeg plat met een vork of je handen om een koekjesvorm te maken. Verdeel de andere helft van de pinda's over de koekjes.
  7. Bak de koekjes in een voorverwarmde oven gedurende 10-12 minuten, of tot de randen goudbruin zijn.
  8. Haal de bakplaat uit de oven en laat de koekjes volledig afkoelen op een rooster.
  9. Smelt de pure chocolade au bain-marie. Zorg ervoor dat de chocolade glad en vloeibaar is.
  10. Doop elk koekje voor de helft in de gesmolten chocolade en leg ze terug op het bakpapier om uit te harden.
  11. Zet de koekjes eventueel in de koelkast om de chocolade sneller te laten harden.
  12. Zodra de chocolade is uitgehard, zijn de suikervrije pindakoeken klaar om van te genieten!
Dit bericht is geplaatst in Recepten, Tussendoortjes recepten, Bakrecepten en getagged met Vanille extract, Pindakaas, Havermeel

Opmerkingen (0)

Gebruikte ingrediënten
Pinda's ongebrand
De Notenshop
Waardering:
94% of 100

Vanaf 2,50

Ongebrande pinda's
Pinda's ongebrand
500 gram zak
Info
De voorraad wordt opgehaald
2,50
 5,00/kg
22680 gram doos
Info
De voorraad wordt opgehaald
99,95
 4,41/kg
Speltmeel Volkoren
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 1,99

Speltmeel Volkoren
Speltmeel Volkoren
1000 gram
Info
De voorraad wordt opgehaald
1,99
 1,99/kg
1000 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
2,49
 2,49/kg
20000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
36,95
 1,85/kg
Vanille Extract (100 gram)
De Notenshop
Waardering:
95% of 100
21,95
Pindakaas Vers (500 gram)
De Notenshop
Waardering:
92% of 100
3,99
Havermeel Volkoren (bio)
Bio
Havermeel Volkoren (bio)
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 1,95

Havermeel Volkoren (bio)
Havermeel Volkoren (bio)
400 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
1,95
 4,88/kg
20000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
52,50
 2,63/kg
Biologische pindakaas (ongezouten)
Bio
Pindakaas vers (bio) 500 gram
De Notenshop
Waardering:
96% of 100
4,25
Bakpoeder
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 2,25

Bakpoeder
Bakpoeder
150 gram
Info
De voorraad wordt opgehaald
2,25
 15,00/kg
10000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
45,00
 4,50/kg