Suikervrije haverkoekjes
Een heerlijk knapperig koekje met stukjes hazelnoten en havermout!
15 min. + 15 min. oventijd
Dit koekje is door zijn suikervervangers suikervrij en zit vol goede vetten en complexe koolhydraten. Dus ja, gewoon een gezond koekje. Het bestaat dus! Heerlijk genieten bij een kopje koffie van een heerlijk haverkoekje.
- Bereidingstijd: 15 min. + 12 min. oventijd.
- Keukenbenodigdheden: Oven, bakplaat, bakpapier, grote kom en een keukenweegschaal.
- Voedingswaarden: 110 kcal, 6,5 gram koolhydraten, 1,8 gram eiwitten en 8,3 gram vet.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 165 graden hetelucht.
- Hak de hazelnoten in kleine stukjes.
- Meng met je handen de boter met de sukrin gold, havermeel en havermout in een grote kom.
- Voeg de hazelnoten, snufje zout, gemberpoeder en sweet & toffee toe en kneed dit goed met je handen tot een deeg.
- Maak hiervan bolletjes van 25gr en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
- Duw de bolletjes plat zodat ze een koekjesvorm krijgen.
- Bak ze af voor 12 minuten tot ze goudbruin zijn (Iedere oven is anders dus hou het zeker ook zelf goed in de gaten zodat ze niet te bruin worden)
- Laat ze afkoelen zodat ze lekker knapperig kunnen worden.
- Ze zijn een paar weken te bewaren in een goed afgesloten trommel.
Opmerkingen (4)
Je kan de sweet & toffee van steviala vervangen door een ander suikervrij product. Het is wel een soort stroop waardoor als je dit gebruikt de droge ingrediënten goed samen vormen en dan kan je er een bal van maken (zie recept) Dat is meer het doel van de sweet & toffee.
Veel bakplezier!
Groetjes,
De Notenshop
Bedankt voor je berichtje.
We denken dat je misschien te weinig sweet & toffee van Steviala gebruikt. Dit maakt het namelijk tot een geheel. Als je hier wat meer van gebruikt plakt het wat beter aan elkaar.
Hopelijk kan je met dit advies weer lekker bakken.
Groetjes, De Notenshop