Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Koolhydraatarme stroopwafel tiramisu

0
(0)
Het water loopt je in de mond tijdens het bereiden van deze stroopwafel tiramisu met stukjes stroopwafel. Crunchy, zacht en romig, wat wil je nog meer?! De stroopwafel tiramisu is een goede variatie op de klassieke tiramisu, een must-try!
30 min. + 15 min.
Koolhydraatarme stroopwafel tiramisu

Gewone tiramisu kennen wij allemaal wel, lange vingers gedoopt in koffie met een lekker romige vulling van mascarpone. De stappen worden dan herhaalt met nog een laag lange vingers ertussen en tot slot een laag cacao poeder. Om er eens een andere variant van te maken, heb je met dit recept 2 mogelijkheden.

Een mogelijkheid is om er een koolhydraatarme versie van te maken met zelf gemaakte kniepertjes / stroopwafels of je kunt de kant en klare stroopwafel stukjes bestellen bij de Notenshop en de suikers laag houden door de mascarpone vulling met erythritol te maken ipv echte suikers. Kortom, twee heerlijke opties!

  • Aantal porties: 8 à 10
  • Bereidingstijd: 30 min. + 15 min.
  • Keukenbenodigdheden: mengkom, mixer, kniepertjesapparaat, weegschaal, spatel, ovenschaal 20 cm rond of 6 glaasjes

Bereidingswijze

  1. Maak eerst de stroopwafels door alle ingrediënten toe te voegen aan een mengkom. Kneed dit met je handen tot een egale bal. Verwarm de Kniepertjes pan en maak de stroopwafels. Verkruimel deze of snij in kleine stukken.
  2. Zet een kop espresso en laat deze afkoelen. 
  3. Klop vervolgens de ingrediënten voor de tiramisu vulling stijf en romig op. 
  4. Doe de espresso in een schaaltje en schep de stroopwafelkruimels er doorheen. Ga nu je tiramisu opbouwen.
  5. Doe wat stroopwafels op de bodem, kleine swirl syrup caramel, wat tiramisu vulling. Daarop weer wat stroopwafelkruimels en herhaal zo de stappen 2 keer. Eindig met een laagje tiramisu vulling.
  6. Verdeel bovenop nog wat stroopwafelkruimels en een swirl van syrup caramel. Zet vervolgens minimaal 6u in de koelkast.

Tip: maak de tiramisu een dag van tevoren voor een extra stevige tiramisu en verdeel het gerecht in kleine glaasjes, zodat je voor iedereen een eigen portie kunt serveren!

Stroopwafel tiramisu
Dit bericht is geplaatst in Recepten, Dessert recepten, Bakrecepten en getagged met Amandelmeel, Kokosmeel

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Amandelmeel
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 4,50

Amandelmeel
Amandelmeel
350 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
4,50
 12,86/kg
1000 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
Special Price 8,95 Regular Price 9,95
 8,95/kg
12500 gram doos
Info
De voorraad wordt opgehaald
99,95
 8,00/kg
Vanille Extract (100 gram)
De Notenshop
Waardering:
95% of 100
21,95
Bakpoeder
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 2,25

Bakpoeder
Bakpoeder
150 gram
Info
De voorraad wordt opgehaald
2,25
 15,00/kg
10000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
45,00
 4,50/kg