Stoofpeertjes met bosvruchtensaus
Ben jij ook zo'n groot fan van stoofpeertjes? Dan heb ik voor jou het perfecte recept om ze te bereiden!
20 min.
De stoofpeertjes op deze manier bereid kun je eigenlijk altijd serveren: op een doordeweekse dag, tijdens een avond in het weekend terwijl je gezellig dineert met vrienden of als bijgerecht tijdens de feestdagen. Ben je benieuwd geworden naar het recept? Lees dan snel verder!
Bereiding
- Schil de stoofperen met behulp van de dunschiller en doe ze in de pan (laat het stokje aan de peertjes zitten).
- Vul de pan met water totdat de peertjes net onderwater staan en voeg vervolgens de kruiden en specerijen toe.
- Zet vervolgens de pan op hoog vuur. Zodra het water kookt kun je het vuur zachter zetten en kunnen de peertjes voor een paar uur verder stoven.
- Doe nu bosvruchten in een steelpan en breng ze al roerend aan de kook. Gebruik wat vocht dat uit de verpakking komt om te voorkomen dat het fruit aanbrandt.
- Voeg ondertussen het suiker er aan toe en roer deze goed door de vruchten. Er ontstaat vanzelf een saus.
- Om het geheel te binden, kun je arrowroot gebruiken als verdikkingsmiddel. Als je tevreden bent over de smaak en de dikte, is de saus af!
- Giet de stoofpeertjes voor serveren af en doe ze in een kom. Schenk de saus er overheen en strooi er nog wat walnoten overheen.
Enjoy!
Opmerkingen (0)