Spirulina lemonade
Een zelfgemaakte lemonade die heerlijk verfrissend is voor deze nazomerse dagen? Dit recept is makkelijk en snel te maken!
5 min.
Met de knalblauwe biologische spirulina maak je de meest spectaculaire creaties, zoals deze superfood twist op klassieke American lemonade. Drink ‘m ijskoud, gewoon met water of maak er een virgin cocktail van met een schijfje citroen, wat munt en bruiswater.
- Aantal porties: 4
- Bereidingstijd: 5 min.
- Keukenbenodigdheden: Weegschaal of maatbekertje, theezeefje, glazen.
Bereidingswijze
- Pers de citroenen uit en roer het sap samen met de ahornsiroop, spirulina, een snufje zout en het water door elkaar.
- Giet het geheel door een theezeefje om eventuele klontjes en vruchtvlees te verwijderen. Proef of de spirulina lemonade in balans is: misschien hou je van iets zoeter of juist iets zuurder? Voeg in dat geval nog een klein scheutje ahornsiroop of citroensap toe.
- Vul 4 glazen met ijsblokjes en vul de glazen voor een derde tot de helft met de spirulina lemonade. Leng naar smaak aan met (bruis)water en garneer met een takje munt en wat schijfjes citroen. Proost!
Opmerkingen (0)