Wegens Black Friday kan het voorkomen dat je order later wordt bezorgd dan dat je van ons gewend bent. Onze excuses voor het ongemak!

Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Spinazie-kaashartjes met walnoot

0
(0)
Zijn het geen schatjes, deze spinazie-kaashartjes met walnoot? Ze zijn super makkelijk om te maken en zowel warm als koud lekker. Tag jouw Valentijn als hint of sla het recept alvast op voor Moederdag!
20 min. + 22 min. baktijd
Spinazie-kaashartjes met walnoot

Zoek je inspiratie voor een plantaardige snack? Dit recept is heel simpel te veganizen: vervang de feta door een plantaardige variant, controleer of het bladerdeeg vegan is en gebruik je favoriete plantaardige melk of room in plaats van ei.

Tip: Fruit een uitje in een koekenpan met een beetje olie en bak de verse spinazie daarin tot het geslonken is. Duurt ietsje langer, maar is extra lekker! Je kunt ook nog wat stukjes zongedroogde tomaat toevoegen voor extra smaak en kleur. Dit recept doet het ook goed met geitenkaas in plaats van feta.

  • Aantal porties: snack voor 6-8 personen
  • Bereidingstijd: 20 min. + 22 min. baktijd
  • Keukenbenodigdheden: bakplaat, bakkwastje, bakpapier

Bereidingswijze

  1. Gebruik je verse spinazie, doe het dan in een vergiet en giet er kokend water overheen om het te laten slinken. Bevroren spinazie laat je gewoon ontdooien. Druk er daarna zoveel mogelijk vocht uit. Hak de walnoten grof.
  2. Rol het bladerdeeg uit en leg het in de lengte voor je. Klop het ei los en smeer de lap bladerdeeg hier licht mee in. Heb je geen ei in huis, dan kun je ook een milde mosterd of mayonaise gebruiken of je laat het gewoon weg.
  3. Verkruimel de feta en verdeel dit over het bladerdeeg. Strooi dan walnoten eroverheen en verdeel tot slot de spinazie en kruiden er zo gelijkmatig mogelijk overheen. Druk de vulling een beetje aan met platte handen zodat het goed blijft zitten.
  4. Kies nu of je 6-8 grote of 15 kleine hartjes gaat maken. Voor kleine hartjes rol je vanaf de lange zijde. Voor grote harten rol je het deeg vanaf de korte kanten naar binnen. Rol met behulp van het bakpapier eerst de rechterhelft en daarna de linkerhelft op tot aan het midden van de lap. Smeer het gedeelte waar de twee rollen samenkomen in met een beetje ei of water en druk ze tegen elkaar.
  5. Snij de rol met een scherp mes of met behulp van flosdraad in 15 dikke plakken als je een lange rol gemaakt hebt, of 6-8 dikke plakken als het een korte rol is geworden. Leg ze met het snijvlak op een met bakpapier beklede bakplaat. Vorm er verder een hartje van door aan de onderkant een puntje bladerdeeg samen te knijpen. Bestrijk de bovenkant en zijkant met een beetje losgeklopt ei. Zet de hartjes even in de koelkast terwijl de oven voorverwarmt, dit zorgt ervoor dat het bladerdeeg goed rijst.
  6. Verwarm de oven voor op 200º C. Bak de hartjes in 22-25 minuten goudbruin en gaar. Geniet van je zelfgemaakte spinazie-kaashartjes met walnoten!

Dit bericht is geplaatst in Recepten, Tussendoortjes recepten, Bijgerechten en getagged met Walnoten, Bladerdeeg, Dry rub

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie