Speculaas wafel met appel
Deze glutenvrije speculaas wafels met gebakken appel smaken naar meer! En het leuke van deze wafels is dat je ze kan eten als ontbijt of als lekker tussendoortje. Volledig glutenvrij, lactose vrij en ideaal om in te vriezen!
30 min.
Wafels zijn heerlijk als ontbijt, tussendoortje of juist als uitgebreid dessert. Deze wafels zitten vol met speculaas kruiden en passen daarom perfect bij de herfst! Maak ze zo zoet als je zelf wil en pak extra uit met wat pecannoten en/of suikerparels door het beslag. Bak er een appeltje bij en serveer ze met wat kwark, ijs of slagroom!
- Aantal porties: 2 a 3 porties
- Bereidingstijd: 30 min
- Keukenbenodigdheden: Wafelijzer, mengkom, spatel, opscheplepel, koekenpan, mesje, snijplank
Bereidingswijze
- Verwarm je wafelijzer voor en vet deze in met wat (kokos)olie.
- Meng alle ingredienten voor de wafels door elkaar en zorg ervoor dat je geen klontjes in het beslag meer hebt zitten. Spatel als laatste eventueel wat verkruimelde pecannoten en/of suikerparels door het beslag.
- Zodra je wafelijzer warm is schep je een goede lepel beslag in het ijzer en bak je je wafel zacht en goudkleurig. De meeste wafels zijn klaar als er bijna geen stoom meer uit je wafelijzer komt. Het duurt ongeveer 3 minuten per wafel. Ga zo door totdat al je beslag op is.
- Bak ondertussen een appeltje en serveer deze samen met knapperige pecannoten en wat kwark, ijs en slagroom.
Opmerkingen (0)