Speculaas tulband
Een tulband kan je op veel verschillende manieren maken. Maar dit is misschien toch wel de lekkerste manier die er is van een tulband
40 min. + 40 min. oventijd
Een mega lekkere tulband cake belegd met gestoofde appeltjes en gele room! Het ideale nieuwe appeltaart receptje met een twist
- Aantal porties: 12 puntjes
- Bereidingstijd: 40 min. + 40 min. oventijd
- Keukenbenodigdheden: Maatbeker, weegschaal, handmixer, deegschraper, oven, mengkom, bakvorm, spuitzak, 2 steelpannetjes.
Bereidingswijze
Voor de tulband:
- Verwarm de oven voor op 160 graden boven en onder warmte.
- Klop de roomboter die op kamertemperatuur is luchtig en voeg 1 voor 1 eitjes toe.
- Schep er nu de boerencakemix onderdoor. Doe dit met een spatel of keukenmixer. Doe dit niet te snel want je wilt niet dat het beslag 'al' te luchtig wordt.
- Beboter de bakvorm en bestrooi deze lichtjes met bloem. Klop het overtollige bloem eraf.
- Schep het mengsel in de bakvorm en klop zachtjes op het aanrecht zodat het lucht er wat uitgaat.
- Bak de tulband zo'n 35 a 40 minuten midden in de oven. Steek er eventueel met een satéprikker in om te checken of hij van binnen goed gaar is.
- Wanneer de tulband gebakken is, laat je hem 10 minuten in de vorm afkoelen en vervolgens stort je hem op een bord of schaal.
Voor de gestoofde appeltjes:
- Schil de appeltjes en snijd in de gewenste stukjes.
- Bestrooi met kaneel en suiker.
- Bak de appeltjes in een steelpannetje met dikke bodem voor ongeveer 15 a 20 minuten.
- Laat het gelatine blaadje weken in een schaaltje met koud water.
- Voeg wat water toe aan je appeltjes samen met het gelatine blaadje en blijf doorroeren totdat deze helemaal opgelost is.
- Zet apart en laat afkoelen voor gebruik.
Voor de gele room:
- Meng het poeder voor de gele room met het water, mix dit ongeveer voor 3 minuten.
- Nu alles afgekoeld is ga je hem opbouwen.
- Schep het vervolgens in een spuitzak of in een stevige zak.
- Dan verdeel je de gestoofde appeltjes over de tulband.
- Vervolgens de gele room. Spuit hier 'dropjes' zoals op de foto over de gestoofde appeltjes.
- Bestuif eventueel met wat poedersuiker.
Varatie tip; Voeg nog wat noten zoals gehakte hazelnoten bovenop de gele room, of wat rozijnen door de gestoofde appeltjes.
Opmerkingen (0)