Speculaas overnight oats met banaan
Het allerlekkerste ontbijt maak je gewoon de avond van tevoren al klaar. Lekker én makkelijk, kan niet beter!
5 min.
Een mega lekker ontbijtje met speculaas, omdat het niet meer zo lang duurt tot Sinterklaas weer is ons land komt. Je maakt deze ’s avonds, om ’s ochtends af te maken met de toppings en te genieten!
- Aantal porties: 2
- Bereidingstijd: 5 min. + één nacht
- Keukenbenodigdheden: mengkom, lepel, glaasjes
Bereidingswijze
- Meng de havermout, chiazaad, havermelk, honig, geprakte banaan en speculaaskruiden in een kom. Zorg dat het goed geroerd is.
- Zet een nachtje in de koelkast
- Maak af met de andere helft van de banaan, één speculaasje per persoon en de pure chocolade druppels!
Opmerkingen (2)
Per persoon gebruikte ik:
40 gr havermout
20 gr chiazaad
200 gr havermelk ongezoet
1 geprakte banaan (die ik 's avonds erdoor roerde, dus niet de helft bewaarde tot 's ochtends)
1 el. ahornsiroop of agavesiroop
1 tl. koekkruiden van De Notenshop
1 vegan speltspeculaas van de Ekoplaza in stukjes ('s ochtends pas erbovenop doen).
Geen chocoladedruppels.
Erg lekker en mijn kinderen zijn er gek op!
Mijn kids willen het nu elke week een keer als lunch mee naar school, zo lekker vinden ze het.